Szombaton ismét útjára indul a labda a labdarúgó NB I-ben. A 21. fordulót megelőzően a DVTK fontos bejelentést tett Dejan Karan után, Tamás Márk kapcsán. A 24 éves több poszton bevethető játékos a minap meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését, arról nincs információ, mennyi időre kötelezte el magát a miskolciaknál.

Tamás 2015 nyarán igazolt a Puskás Akadémiától Diósgyőrbe, ahol az elmúlt évek során 59 tétmeccsen lépett pályára a DVTK mezében. Szerződése nyáron járt volna le, amit csütörtökön délelőtt meghosszabbított.

Nagyon örülök, hogy továbbra is a DVTK játékosa lehetek! Bevallom, nem is gondolkodtam a váltáson, hiszen a menyasszonyom, Szabó Barbara is itt röplabdázik, mindketten jól érezzük magunkat a DVTK-család tagjaiként.

Köszönöm a klubvezetésnek és a szakmai stáb tagjainak a belém vetett bizalmat, amit a pályán fogok meghálálni.

Minden erőmmel azon leszek, hogy az új stadionban minél több sikeres mérkőzést vívjunk meg, és bízom benne, hogy a szurkolókkal gyorsan belakjuk az új létesítményt, ami ugyanolyan otthonunk lesz, mint a régi, hiszen tudom, milyen sokat jelentett az nekik. – nyilatkozta Tamás Márk a dvtk.eu-nak.

A hosszabbítás kapcsán a DVTK vezetőedzője, Bódog Tamás is megszólalt.

Már most elkezdtük felépíteni a jövő csapatát, amibe tökéletesen beleillik Tamás Márk, aki nem csak játékosként, hanem emberileg is meghatározó személyiség. Márk magas szintű teljesítményre képes balhátvédként és belső védőként is, ami növeli a variációs lehetőségeket. Örülök neki, hogy a jövőben is a DVTK-t erősíti.

Tamás Márk a szezonban eddig 15 bajnokin játszott, egy gólt rúgott. A Diósgyőr a bajnokságban 19 forduló alatt 25 pontot gyűjtött, és a 6. helyen áll a tabellán.