A csakfoci.hu számolt be arról elsőként augusztus végén, hogy Márkvárt Dávid távozhat a Puskás Akadémiától, a felcsúti klub aztán az átigazolási időszak utolsó napján, múlt pénteken be is jelentette, hogy szerződést bontott a 24 éves középpályással.

Már volt csapat is jelezte, hogy több NB I-es klub is érdeklődik iránta és mint megírtuk, a DVTK is ezek között volt, bár úgy tűnt, az anyagiakban nem biztos, hogy meg tudnak egyezni a felek. Végül mégis dűlőre jutottak, az ingyen igazolható, 3-szoros magyar válogatott futballista kedden aláírt a DVTK-nál, miután részt vett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. Délután már az új társaival edzett.

Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, a DVTK játékosának lenni óriási megtiszteltetés – nyilatkozta a korábban Pécsen is futballozó Márkvárt a dvtk.eu oldalán. – Amikor kiderült, hogy távozom Felcsútról, attól a pillanattól kezdve végig éreztem a klubon, hogy mindent megtesznek azért, hogy ide igazoljak. Ez nagyon szimpatikus volt számomra, úgyhogy próbálok majd minél többet ebből visszaadni a teljesítményemmel. Diósgyőrben nagyszerű szurkolótábor van, akik már nagyon megérdemelnének egy nagyszerű csapatot, ezért értük is nagyon fogok küzdeni.

Mindenképpen szerettünk volna igazolni még egy kreatív középpályást, aki a labdabirtoklásban tud segíteni és a kialakítandó játékstílusunkba beilleszkedik – tette hozzá Tajti József, a DVTK sportigazgatója. – Úgy érzem, hogy védekezésben már megfelelő látszámú és minőségű játékos áll Fernando Fernandez rendelkezésére, a támadó szekcióra azonban még ráfért az erősítés. A klub részéről szerencse, hogy Dávid szabadon igazolhatóvá vált, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megtalálnunk azt a labdarúgót, aki még hiányzott a középpályánkról.