Kettős feladat ellátására érkezett Vég Csongor, a Diósgyőr új másodedzője. Fernando Fernandez munkájának segítése mellett az NB III-ban szereplő DVTK tartalékcsapatát is irányítja, egyszerűsítve ezzel a fiatalok beillesztését az első csapatba.

A 34. születésnapját idén ünneplő Vég Csongor a partiumi Szatmárnémetiben született, de Magyarországon lett labdarúgó. Legmagasabb szinten a másodosztályban játszott, viszont fiatalon úgy döntött, inkább az edzői pályára koncentrál. 26 éves korában már párhuzamosan játszott az NB II.-ben és a BKV U17-es csapatát edzette. Ezt követően alacsonyabb osztályokban lépett pályára, edzőként pedig Csíkszeredában dolgozott az első csapat mellett, majd az U17-es gárdát irányította. Emellett a felső korosztályok szekcióvezetője is volt. Idén tavasszal a Siófok másodedzőjeként segített kiharcolni a bennmaradást.

– Tajti József sportigazgató hívott Diósgyőrbe, akivel a Székelyföld Labdarúgó Akadémián dolgoztam együtt – kezdte Vég. – Eddig is tudatosan építettem karrieremet, sikerült mindig egy szintet előre lépnem. Az utóbbi egy évben kétszer is munkahelyet váltottam, Diósgyőrben hosszabb távra tervezek. A spanyol edzők által képviselt futballfilozófia közel áll hozzám, fejlődésem érdekében a DVTK tökéletes választás. Jó körülmények közé, és nagyon jó helyre kerültem. Az első csapat stábjában Antonio Muñozzal együtt másodedzőként Fernando Fernandez munkáját segítem a felkészülés során, a tartalékcsapatnál pedig én leszek a vezetőedző, ezzel hidat képezve az utánpótlás és az első csapat között. Ismerős a feladat, Csíkszeredában hasonló, kettős feladatot láttam el.