Kocsis Gergő, a Dunaszerdahely 23 éves védője kölcsönjátékosként Diósgyőrött folytatja pályafutását. A két klub megegyezése értelmében a játékos a szezon végéig szerepel a miskolciaknál.

Kocsis tavaly nyáron a Puskás Akadémia FC-től igazolt Dunaszerdahelyre, akkor 3 éves szerződést kötött a DAC-cal. Az előző idény előtt azonban súlyos térdsérülést szenvedett, amely után a teljes őszi idényt kihagyta. Tavasszal tért vissza, de nehezen tudott a kezdőtizenegybe kerülni, összesen csak három bajnokin kapott lehetőséget, 136 percet töltött a pályán.

Nehezen hagyom itt ezt a társaságot és a nagyszerű szurkolótábort, másrészt minden futballista rendszeresen játszani akar. Nem titkolt szándékom, hogy kezdőjátékos szeretnék lenni Miskolcon, és Bernd Storck szövetségi kapitány keretében maradni – nyilatkozta Kocsis az fcdac.sk oldalán.

Kocsis 2016 tavaszán a bő Eb-keret tagja is volt, Bernd Storck akkor az NB III-ból hívta be a középhátvédet a válogatottba, majd idén májusban is szerepelt a nemzeti csapat névsorában. A futballista a Tatabánya, az MTK, a Stuttgart és az Augsburg ifjúsági csapataiban nevelkedett, Németországból 2014-ben tért haza, és lett a Videoton játékosa, onnan igazolt 2015–16-os idény előtt a Puskás Akadémiához.