Idén május 12-én látott napvilágot az a hír, mely szerint kiírták a közeljövőben megépülő (?) új Diósgyőri stadion közbeszerzését – írja a boon.hu. Mindezen ügyben közleményt adott ki Miskolc MJV Polgármesteri Hivatala is, dr. Kriza Ákos polgármester aláírásával, s ebben az anyagban még az is szerepelt, hogy várhatóan szeptember hónapban elkezdődik a kivitelezés. A közbeszerzés ténye megjelent a TED (Tenders Electonic Daily), a közösségi szintű közbeszerzések hirdetményeinek adatbázisában, keresőjén is, ahol részletesen fel voltak sorolva a különböző kritériumok, valamint dátumok. Ezek egyike az volt, hogy a beérkezett tendereket június 27-én, hétfőn 10 órakor bontják ki a BMSK Zrt. budapesti, Hermina úti irodájában. Ez azonban nem történt meg, az ajánlattételi határidő 2016. július 6-ra módosult.

Az Észak-Magyarország információi szerint az egyik pályázó az a Market Építő Zrt. lehet, amely a DVTK-labdarúgó­edzőközpont főépületét is építette, amelyet idén április 10-én adtak át Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében.

Az Észak-Magyarország úgy tudja, hogy ha minden rendben megy, akkor októberig még biztosan a stadionban játssza találkozóit a DVTK, aztán pedig Mezőkövesdre mennek a piros-fehérek – mivelhogy az ottani pálya van megnevezve tartalék helyszínnek az elfogadott klublicencben.