A Siófok ellen nem csak labdarúgóként, hanem elsősegélynyújtóként is jelesre vizsgázott, miután megmentette csapattársa, Hegedűs János életét.
– Sajnos már átéltem hasonlót közelről egy régebbi mérkőzésen, így amikor láttam, hogy Jani összeesik, azonnal tudtam, mit kell tenni – mondta Lucas a dvtk.eu-nak. – A legfontosabb, hogy nem szabad pánikolni, utána pedig kihúztam Jani nyelvét a torkából, nehogy megfulladjon. Igazából csak annyit tettem, amit mindenki más is megtett volna. Most az a legfontosabb, hogy minél hamarabb épüljön fel, nagyon várjuk vissza a pályára!

Nem meglepő, hogy a középpályás vissza akar térni az NB I-be.

– A DVTK régebb óta érdeklődött irántam, legutóbb tavaly nyáron, de akkor még nem engedtek el Kisvárdáról, ahová pályafutásom legjobb döntéseként igazoltam 2015 elején. Akkor ugyan egyet visszaléptem, de utána a klubbal együtt fejlődve eljutottam az élvonalba. A sérülésemet követően azonban hiába gyógyultam meg, kiszorultam a csapatból, így számomra nem volt kérdés, hogy elfogadom-e a diósgyőri ajánlatot. Tudtam, hogy ez a város a fociért él, a klub nagy múltú, a körülmények parádésak és tiszta a jövőkép, ami ráadásul egybecseng az enyémmel: vissza szeretnénk térni az élvonalba. Jó irányban haladunk, és bízom benne, ez még csak jobb lesz!

Sorozatban második mérkőzésén szenvedett vereséget a DVTK a hétvégén, ráadásul megszakadt a csapat hazai veretlenségi sorozata is a Békéscsaba ellen.
– Nehéz mit mondani, mert nagyon nehéz héten vagyunk túl. Az eredmények sajnos nem úgy alakultak, ahogy azt terveztük, így most azt hiszem jobb, ha az ember ilyenkor kevesebbet beszél és még többet dolgozik. Mindenkinek a tükörbe kell néznie és elgondolkodnia azon, hogy mit lehet és kell jobban csinálni. Össze kell fognia a csapatnak és együtt kilábalni ebből a helyzetből.

Függetlenül attól, hogy próbálok mindig előre nézni, az utolsó két nap nem is tudtam máson gondolkodni, csak a vasárnapi mérkőzésen.

– Nagy pofonokat kaptunk az elmúlt héten, de még mindig a saját kezünkben van a sorsunk. A mostani hétvégén mindenképpen javítanunk kell.