Bognár György, a Budaörs szakmai vezetője, egykori válogatott játékos és jelenlegi televíziós szakértő a ztefc.webnode.hu-nak értékelte a ZTE elleni, egy 90. percben született gólnak köszönhetően 2-2-re végződött NB II-es bajnokit, a rá jellemző stílusban. Arra is reagált, hogy a zalaegerszegiek a csapatnak befújt 11-est kritizálták.

Nagyon rossz meccset láttunk, mindkét csapat nagyon gyengén futballozott. Ennyi technikai hibával és rossz passzal ritkán látunk NB II-ben mérkőzést. Nem volt túl nagy a színvonal. A második gólja a Zalaegerszegnek egészen biztos, hogy leshelyzet volt, ott nagyot hibázott a partjelző, ha videóbíró van, szerintem ezt a meccset megnyerjük 2-1-re. Végülis rúgtunk három gólt és úgy lett 2-2…az jó, hogy pontot mentettünk, de a meccs színvonala az kritikán aluli volt. A 11-esünk zalaegerszegi szempontból biztos nem volt biztos, de szerintük a les sem volt az, pedig mindenki látta. De nem láttam tisztán, a leshelyzethez közel voltam, a büntetőhöz távol. Engem sokkal jobban bosszant, hogy rossz mérkőzés volt, inkább magunkban, majd utána a játékvezetőben keresném a hibát. És mindkettőben találok is.  (…) Én úgy gondoltam, hogy ezt a Zalaegerszeget meg lehet verni, ez a ZTE egy középcsapatnak számít az NB II-ben. Azt gondoltam, hogy hazai pályán le lehet győzni, de ilyen gyenge játékkal nem. Ha csak a mai meccset nézem, tényleg bizonytalan lehetne abban mindenki, hogy bent maradunk-e, de összességében azért bízom a csapatban, reális esélyünk van. 

 

Arra viszont nem válallkozott a volt középpályás, hogy az ő idejében uralkodó játékstílussal hasonlítsa össze a mostani másodosztályt.

Nem hasonlítanám össze a mi időnket a mostani futballal, itt inkább a brusztolás, az agresszivitás dominál, kevésbé a technikai képzettség.

Mint Bognár elárult, egyelőre nem tervezi, hogy esetleg majd az élvonalban keressen-vállaljon munkát, azt is elárulta, miért.

Engem ez kielégít, tudatosan választottam megint feladatot az NB II-ben, én nem akarok az NB I-ben dolgozni, éppen a TV miatt, azt sem szeretném abbahagyni. A kettő együtt pedig csak úgy megy, ha a másodosztályban dolgozom.

TABELLA: Az NB II állása itt – kattints!