– Nagyon szép emlékek kötnek az ETO-hoz és Győrhöz, elég gyakran járok a városban és mindig valami különleges érzésem van, amikor megérkezem. Mióta abbahagytam a játékot, azt hiszem, legalább hússzor jártam a stadionban, és amikor ott vagyok, tele van a szívem a régi sikerekkel – mondta Trajkovic a Kisalföldnek.

Trajkovic építi edzői karrierjét.

– A futball pályafutásom után azonnal elkezdtem az edzői munkát. Először Oroszországban dolgoztam, majd Norvégiában vezetőedző voltam, ahol a csapatom megnyerte a harmadosztályt, így egy szinttel feljebb kerültünk. Egész Norvégiában egyedül a mi csapatunk maradt veretlen a bajnokságban: huszonhat mérkőzésen huszonhárom győzelem és három döntetlen volt a mérlegünk. Ezt követően lehetőséget kaptam a szerb első osztályban szereplő Radnicki Nisnél, most pedig következett a svéd Malmö, ahol az első csapatnál dolgozom Milos Milojevic vezetőedzővel együtt. A Malmö jelenleg a legnagyobb klub Skandináviában, amely a Bajnokok Ligájában szerepel. Örülök, hogy itt lehetek és elégedett vagyok azzal, ahogy edzőként haladok előre.

A szerb válogatott Nikola Trajkovic 2010 és 2015 között volt az ETO játékosa. 115 tétmérkőzésen 23 gólt szerzett és kiosztott 16 gólpasszt. Bajnokságot és Szuperkupát is nyert a győriekkel a korábbi középpályás.