Mint ismeretes, hetek óta a levegőben lógott, hogy a 2018 tavaszán még NB I-es Balmazújváros az NB II-ben sem folytathatja szereplését. Az MLSZ nem adott licencet a hajdúsági klubnak, amely azonban fellebbezett, így lejátszhatta az eljárás ideje alatt az eddigi meccseit a Merkantil Bank Ligában. Hat forduló alatt 1-1 győzelem, illetve döntetlen, valamint 4 vereség volt a csapat mérlege.

A hetedik, Soroksár elleni mérkőzésre viszont már nem kerül sor: a Balmazújváros csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy a felülvizsgálati kérelmüket elutasította az MLSZ, így kizárásuk véglegessé vált.

“A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő teljes stábja azon dolgozott hetek óta, hogy legyen futball Balmazújvároson. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége azonban nem fogadta el a felülvizsgálati kérelmünket, ami azt jelenti, hogy csapatunkat kizárták a Merkantil Bank Liga NB II férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságból.

Vasárnap a Soroksár SC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő találkozót már nem rendezik meg!

Köszönjük mindenkinek a hosszú éveken át tartó buzdítást jóban rosszban! A támogatóknak, a helyi és egyéb magánvállalkozóknak a sok közös emléket és támogatásukat, s köszönünk mindazoknak akik mindvégig mellettünk álltak!” – olvasható a klub közleményében.

Balmazújváros: “Az egész országból érkeznek felénk biztató szavak” – az edzők így tartják a lelket a játékosokban