Horváth Ferenc, a Balmazújváros vezetőedzője csapata első NB I-es idényének első felét egy többrészes sorozatban értékelte a hivatalos klubhonlapon. Ennek negyedik részében az alábbi témákról beszélt a szakember.

Az őszi szezonról és arról, miben kell javulnia a Balmazújvárosnak

“Voltak bravúrpontjaink, de több olyan meccsünk is, ahol jobbak voltunk ugyan az ellenfelünknél, de óriási egyéni hibákat követtünk el, s ez győzelmünkbe, vagy döntetlenünkbe került. Számszerűleg nem tudom megmondani, de sok pontot veszítettünk el így. (…) Az, hogy ennyi pontot tudtunk szerezni, s hogy ősz második felében ilyen eredményesen tudtunk szerepelni, bizonyítja, hogy jól bírtuk. Ehhez kellett az is, hogy nagyon jó karakterek vannak a csapatunkban, s ez a nehéz szituációkban átsegített bennünket. Nem estünk darabokra akkor sem, mikor nyolc fordulón keresztül nem sikerült nyernünk. (…) Sok minden van erről a fejemben. Ilyen például, hogy a mérkőzéseinken többet legyen nálunk a labda, s kevesebb kelljen “kergetnünk”. Ezen kívül is vannak olyan elképzeléseim, melyek reményeim szerint tavasszal a szurkolóink számára is feltűnőek lesznek majd.”

A „fiatalszabályról”

Nem tartom ezt a szabályozást jó ötletnek. Amely fiatalnak ott a helye a kezdőben, azt az edzők úgyis beteszik. A tehetség utat talál magának, ehhez nem kellenek szabályok.