Kedden délelőtt az NB II-ben hetedik helyen álló ETO FC Győr rövid közleményben számolt be arról, hogy szerződést bontott a csapat 29 éves montenegrói-magyar középpályásával, Marko Vukasoviccsal. A Rába-partiak az ügy hátteréről nem adtak bővebb tájékoztatást.

A csakfoci.hu információi szerint a november 3-i ETO FC Győr-Budafok bajnoki után a vendégek edzője, Csizmadia Csaba egy barátjával és a családjával a stadion büféjében tartózkodott, csendben beszélgettek egymással.

A győriek szempontjából vereséggel végződő mérkőzés után két játékosuk, Marko Vukasovic és Gengeliczki Gergő odament az asztalnál lévő társasághoz, felelősségre vonták őket, miért nem máshol ünnepelnek és felszólították őket, távozzanak a helyiségből. A budafokiak trénere közölte velük, szó sincs ünneplésről és nem szándékoznak máshova menni.

Úgy tudjuk, a történtek után a felek között heves szóváltás alakult ki, a vita egyre hangosabb lett, majd Csizmadia kislánya elkezdett sírni, mire a győriek szakmai stábja felfigyelt.

A hangzavarra időközben megérkezett a győriek edzője, Boér Gábor és közbelépett, a két labdarúgóját távozásra szólította fel, és személyesen kért elnézést Csizmadiától.

Értesüléseink szerint az ETO vezetősége első körben azonnal felmentette a munkavégzés alól Vukasovicsot, a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak volna, de ezt a futballista nem fogadta el. Végül fegyelmi okokra hivatkozva november 15-én azonnali hatállyal szerződést bontottak a csapatkapitánnyal, aki a tavaly nyáron három évre írt alá az ETO-hoz és idén 12 meccsen lépett pályára.

Kerestük az ETO ügyvezetőjét, Soós Imrét, de nem kívánt az ügyben nyilatkozni.

Vukasovic magyarországi pályafutása során megfordult Kecskeméten és a Vasasban is.