Honlapunkon beszámoltunk arról, hogy az Merkantil Bank Liga 16. fordulójának szerdai játéknapján a Nyíregyháza újabb pofont kapott a bajnokságban. A szabolcsiak ezúttal a Siófok vendégeként kaptak ki 6-1-re, és visszacsúsztak a 16. helyre.

A találkozó után Zoran Spisljak vezetőedző felajánlotta lemondását, a klub vezetése pedig elfogadta azt

Elértük azt a pontot, amikor úgy érzem azzal segítek a legtöbbet a Szparinak, ha távozok. Nem tudok olyan új impulzust adni a játékosoknak, olyan megoldásokat találni, mely előre visz. Sajnálom, mert megkaptam a lehetőséget, a bizalmat a klubtól, de nem úgy alakultak az eredmények ahogy szerettük volna.

A bajnokság elején úgy tűnt, a keret alkalmas arra, hogy elérje a kitűzött célt, télen 1-2 erősítést terveztünk még. Sajnos nem minden játékos váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de továbbra is tartom, hogy ez a csapat ott lehet az első hatban.

Voltak mérkőzések melyekben ott maradtak pontok, ilyen volt a Tiszakécske, a Dorog és a Győr elleni találkozó is, sajnos nem sikerült ezeken nyernünk – mondta Zoran Spisljak a klubhonlapnak.

A vezetőedző a téli szünetben érkezett Nyíregyházára, de a tavaszi jó eredményeket nem sikerült ősszel megismételni.

Köszönöm Révész Bálint tulajdonosnak és Kozák Attila ügyvezetőnek is azt a támogatást melyet adtak. A játékosok a pénzüket pontosan megkapták, minden feltétel biztosítva volt, amit kértem teljesítették, nagyon sajnálom, hogy ezt nem sikerült eredményekkel meghálálnom, bíztak bennem. Köszönöm a stábomnak is a munkát, magas szinten dolgoztak, mindent megtettek a siker érdekében. Én mindig csak magamban keresem a kudarc okait, nem tudtam megteremteni azt az egyensúlyt a csapatnál amire szükség lett volna – tette hozzá a távozó vezetőedző.

A klub vezetése a napokban dönt arról, ki irányítja az együttest a következő bajnokin.

NB II: Újabb nagy verést mértek a Nyíregyházára, négygólos döntetlent játszott az ETO – eredmények