Tóth Bálint, a Budafoktól távozó vezetőedző volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége. A szakember arra a műsorvezetői felvetésre, hogy hányadik helyen végzett volna vele a Budafok, ha októbertől ő irányítja a csapatot, a következőket mondta:

 – Most mondjam, hogy a harmadik helyen? Nem tudom, nehéz ezt így megítélni. Azt azonban megjegyezném, hogy engem nem menesztettek, hanem hét meccsre szólt a megbízatásom. Rutintalan, tapasztalatlan edző lévén nem vagyok abban a helyzetben, hogy diktálhassak – mondta öniróniával az edző. – A játékosok engem akartak, mivel már dolgoztak velem, a vezetők pedig engedtek a kérésnek.

Nekem volt az a mondásom, ha egy szezonban három edző ül egy csapat kispadján, akkor biztosan kiesik. Itt én voltam a negyedik és bennmaradtunk, örülök, hogy megdőlt az elméletem. Valószínűleg nyártól megvolt a jelöltjük a posztra, csak akkor még nem tudták meglépni, én pedig kéznél voltam, ez egy optimális megoldás vagyok.

Ha nyernél egy milliárdot a lottón, akkor is mennél? – hangzott a meglepő kérdés.

 – Nem, akkor már nem mennék sehova. Csalogatom ezeket a lehetőségeket. Amikor megcsináltam a kemény munkát, mindig élvezkedik utánam valaki. Megteremtettük a lehetőséget, hogy Budafokon NB II-es csapat legyen. Rendbe vannak a körülmények, szép stadion épül, szerencsés edző, aki utánam kerül a csapathoz. Úgy jöttem el, hogy köszönöm, hogy Budafokon dolgozhattam, azt kívánom, hogy ne kelljen visszajönnöm.

Tóth Bálint beszélt arról is, hogy miért nem számolnak vele hosszabb távon sehol.

 – Az is a problémám, hogy gondolataim vannak és őszintén döntök, ezt nem mindig szeretik a vezetők. Foglalkozom a játékosokkal, valamikor kocsmáros voltam, sokat kellett beszélgetnem az emberekkel, hogy ne verekedjenek össze és megigyák az italt. Ezt edzőként is tudom kamatoztatni. Ebben a szakmában Határozottnak kell lenni, ezt a pszichológiát kevesen tudják. Ha újra keresnének Budafokról, nem tudom mit tennék, sem igent, sem nemet nem mondok. Ezek a munkák nagyon leszívják az embert – zárta az edző.

72%-os mérleg után edzőcsere az NB II-ben: “Azt kívánom, hogy ne kelljen ismét visszajönnöm”