NB II: Központilag nincs halasztás, a bírók döntenek

FRISSÍTÉS: Mégis van lehetőségük a kluboknak, hogy halasszanak – kattints a részletekért.

Az NB I után várhatóan a másodosztályban sem lesz halasztás a márciusi tél miatt – derült ki az NB II-es Nyíregyháza Facebook-bejegyzéséből. Csütörtökön számoltunk be arról, hogy az NB I-es pályákon szinte biztosan játszanak majd a hétvégén, és hogy egyedül a Honvéd-Videoton meccs megrendezése lehet veszélyben az élvonalbeli találkozók közül – igaz, ez még az esti-éjszakai havazás előtti helyzet volt.

Úgy tűnik, hogy az NB II-ben (is) lesz forduló, legalábbis a nyíregyháziak pénteken délelőtt erről a versenyigazgatósági döntésről számoltak be “Nincs halasztás” címmel.

A Versenyigazgatóság az időjárási viszonyok nyomon követése mellett az elmúlt két hétben folyamatosan írásos és fényképes tájékoztatást kért a kluboktól a centerpályák állapotáról. A rendelkezésére álló információk alapján az MLSZ Versenybizottsága nem tartja indokoltnak a teljes forduló elhalasztását, a bajnoki mérkőzések lejátszásáról az MLSZ Labdarúgás Versenyszabályzatának előírásai alapján a helyszínen a pályabejárást követően a végleges döntést a mérkőzés játékvezetője hozza meg

– áll a szövetség levelében, amelyet a közösségi oldalon közölt a nyírségi klub. Mindez azt jelenti, a vasárnapra tervezett Nyíregyháza Spartacus-Dorog mérkőzés megtartásáról is a játékvezető dönt majd a találkozó előtt.

Ahogy arról beszámoltunk, Lucsánszki Tamás, a Nyíregyháza edzője ironikusan is beszélt arról, hogy miért most kell játszaniuk a csapatoknak, és miért nem tart inkább a bajnokság picit tovább a tavasz végén / a nyár elején.

Fagyási sérülések, bevérzett szem: „Örülünk, hogy jövőre egy héttel korábban kezdünk” – ironizált az NB II-es csapat edzője

Ami a többi hétvégi házigazdát illeti:

A Siófok Honvéd elleni kupameccse emlékezetes körülmények között végül elmaradt Kispesten, de egyelőre nincs szó arról, hogy a ZTE elleni presztízscsata (a hazaiak volt edzője, Horváth Károly is ellenfélként érkezik majd) veszélyben lenne. A találkozó kapcsán egyébként a zalaiak nehezményezték az MLSZ-nél, hogy nekik fárasztó kupatúrán kellett átesniük, miközben a Siófok “pihenhetett” a Honvéd-meccs helyett.

A Cegléd  – amely Albertirsán játssza hazai meccseit  – játékosai segítéségével igyekezett a pálya talaját megfelelő állapotba hozni. Ellenfele a Mosonmagyaróvár lenne papíron vasárnap.

Gyirmóton, ahol a második helyen álló Kisvárda vendégeskedik majd, egyelőre nem számoltak be semmiféle fennakadásról a mérkőzés megrendezésével kapcsolatban.

Az óbudai albérletben meccselő Vácnál sem közöltek még semmit azzal kapcsolatban, tudják-e fogadni az éllovas MTK-t vagy sem, igaz, a DVTK elleni kupameccset is meg tudta rendezni az NB II-es gárda a hét közben.

Szolnokra a Szeged 2011 gárdája látogat, és nincs hír arról, hogy lenne-e bármiféle probléma a találkozó lejátszásával.

Budaörs-Soroksár találkozó is lesz a hétvégén, utóbbi csapatnál hidegre, hóra és egy kellemetlen ellenfélre készülnek, halasztásról nincs szó.

Budafokon a Kazincbarcika, Csákváron az ETO és Békéscsabán a Sopron vendégeskedik még. A csabaiak ugyancsak közzétették az MLSZ levelét és az alábbiakat fűzték hozzá:

Az előrejelzés szerint azonban nem látszik érdemi javulás, egész hétvégére havazás, sőt ónos eső és erős fagy is várható. Egy szó, mint száz: a szervezéssel, rendezéssel úgy készülünk, mintha a mérkőzés megrendezésre kerülne – nem is tehetünk másképp, annak megtartásáról az előbb leírt módon és időpontban születhet majd döntés

– írják a Facebookon, azaz itt is a játékvezető mondhatja majd ki az utolsó szót.

Csákváron is javában dolgoznak a pálya alkalmassá tételén.

Mi mindenképpen szeretnénk játszani – mondta a csákvári sportigazgató, Hegedűs Béla. – A jól sikerült felkészülés, a biztató bajnoki rajt, a mosonmagyaróvári győzelem után nem szeretnénk kiesni a ritmusból. Úgy látom, egyben van a csapatunk, nem jönne jól nekünk, ha kimaradna a hétvégi meccs. Pályamunkásaink eddig is mindent elkövettek, hogy használható állapotba hozzák pályáinkat. Ennek köszönhetően a héten valamennyi edzésünket Csákváron, füvön végezhettük. A centerpálya takarításával ma végzünk, így ha csak nem érkezik újabb kiadós havazás, rendben leszünk – tette hozzá csütörtökön a vezető.

NB III: Sorra jelentik be a csapatok a rossz hírt

A harmadosztályban már teljesen más a helyzet, mint az NB II-ben. Az együttesek csütörtök délutántól kezdve sorra jelentik be szurkolóiknak, hogy ne készüljenek a hétvégi bajnokikra. Már most, péntek délelőtt biztos, hogy mindhárom csoportban el kell halasztani több mérkőzést is.

Az NB III Keleti-csoportjában a fél fordulót nem tudják megrendezni: a DEAC-Füzesgyarmat, a Tiszafüred-Jászberény, a Cigánd-Putnok, az ESMTK-Tállya és a Salgótarján-MTK II összecsapást sem játsszák le. Természetesen minden esetben a hazai csapat pályájának alkalmatlansága miatt.

A Közép-csoportban sem sokkal jobb a helyzet, itt egyelőre három találkozó halasztása biztos: a Kozármisleny-PMFC, a SZEOL-Honvéd II és a Makó-Hódmezővásárhely mérkőzésé.

A legrosszabbul a Nyugati-csoport áll, ahol kis túlzással alig lesz mérkőzés az első tavaszi fordulóban. Öt találkozót ugyanis már hivatalosan is később rendeznek meg. A Kaposvár-Dunaharaszti, a Pénzügyőr-Érd, az Ajka-Perutz Pápa, az Andráshida-Szabadkikötő és a Csepel-BKV Előre összecsapást.