Az NB II mind a 20 csapata egységesen tiltakozik az MLSZ-nél, mivel egyik klubnak sem tetszik az, hogy a fordulók többségét vasárnap kellene játszaniuk. Az ügyben a HLSZ-hez fordultak, amely közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban.

“A Szövetség már elkészítette az NB II programját, ami szerint a teljes idény 38 fordulójából 32-szer (!) vasárnap a hivatalos játéknap.

A versenynaptár ismeretében a (meglepett) csapatkapitányok sorban keresték meg segítségért szervezetünket, ugyanis a labdarúgók nem értenek egyet ezzel a beosztással!

Miután több panasz is befutott irodánkhoz, felvettük a kapcsolatot mind a húsz NB II-es csapatkapitánnyal, akik mindnyájan (hangsúlyozzuk: kivétel nélkül) egyetértettek benne, hogy nem szeretnének szinte állandóan vasárnap játszani (a tervezet szerint a mérkőzések 84%-a esik vasárnapra), és csak átlagosan havonta egyszer a családdal tölteni ezt a napot.
Nem mellékes körülmény, hogy a játékosok véleményével az érintett húsz klub vezetése is maradéktalanul egyetért.

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete akceptálta a labdarúgók kérését és a Magyar Labdarúgó-szövetséghez fordult. Levelünkben tolmácsoltuk a csapatkapitányok kérését és javaslatot tettünk a versenynaptár módosítására.”