A szegedi játékosokat is meglepte, hogy vezetőedzőjük, Dragan Vukmir, a legnagyobb vetélytárshoz igazolt.

– Természetesen meglepődtünk, finoman szólva sem erre készültünk. Ilyenkor nem csak a csapatkapitánynak van szerepe, hanem az idősebb játékosoknak is. Egy ilyen helyzet az egész csapatra és minden játékosra hatással van. Új helyzet állt elő, de jól kezeljük ezt a szituációt és már pénteken is egy jó hangulatú edzésünk volt. Mint csapat még jobban összezárunk és megyünk a célunk felé tovább. Rettentő büszke vagyok erre a társaságra, mert ami történt az úgy jön le nekem, hogy félnek tőlünk a riválisok. Nem véletlen a legnagyobb riválisunknak volt egy ilyen-nem szeretném minősíteni milyen-húzása.

Nem csak mi lehetünk saját magunkra, de büszke lehet ránk a város, a szurkolók és a családunk, mert szépen haladunk együtt a célunk felé. Együtt meg fogjuk csinálni!

Germán beszélt Vukmirról is.

– A volt vezetőedző szakmai kvalitásait nem lehet vitatni, és így egy edző szerepét nem lehet kétségbe vonni. De a pályára tizenegy ember fut a pályára, a kispadon ülnek még tizenegyen és ott van egy remek stáb és a vezetőség is. Ez egy sok darabos kirakós. Ebből most kiesett egy ember, de ahogy azt öltözőben is elmondtam és még biztos elmondom néhányszor, ez egy csapat, csapatmunka és nem tántoríthat el semmi és senki a céljaink elérésétől.