Két NB II-es vezetőedzőt is súlyosan megbüntetett az MLSZ Fegyelmi bizottsága csütörtökön. A Mosonmagyaróvárt irányító Várhidi Péter ötmérkőzéses eltiltást kapott a Budafok elleni 1-1-et követően, de a Csákvár edzője, Szijjártó István sem úszta meg sokkal kevesebbel, a Gyirmót elleni összecsapás (1-3) miatt három meccsre tiltották el. Előbbi mérkőzést Radványi Ádám, utóbbit Pillók Ádám fújta. A csakfoci.hu mindkét trénert megkereste a büntetések kapcsán.

„Amiket leírt a bíró, azokat nem mondtam”

– Öt meccs… Biztos megvertem a játékvezetőt… – kezdte ironikusan Várhidi honlapunknak. – Aki kint volt a meccsen, az látta, hogy feszült hangulatban zajlott a találkozó, hiszen egy ellenlábassal kellett játszanunk a bentmaradásért.

Egyenlő mércét nehéz volt észrevenni. Az ember elragadtatja magát, ez benne van, de amiket leírt a bíró, azokat nem mondtam.

Ha valaki együtt él a pálya mellett a csapattal, az néha belefut az ilyesmibe. Jogos volt, hogy a bíró elküldött a kispadtól, mert elhagytam a technikai zónát, de nem szoktak egyből ilyenkor eltiltani egy edzőt. Volt már gondom egyébként ezzel a játékvezetővel. Hogy rekord-e az öt meccs a pályafutásom során? Hogyne lenne! Eléggé szokatlan, hogy ilyen hosszú időre eltiltanak egy edzőt, mindig látok reklamálást itthon és külföldön, de ott nem szokás az ilyesmi.

Várhidi az esetleges folytatással kapcsolatban elmondta: nem hagyják annyiban a büntetést.

– Dolgozunk rajta, hogy ne legyen hátrány a csapat számára, nyilván én is szeretek a csapat közelében lenni. Van még időnk, fellebbezni fogunk.

„15 éve nem büntettek meg”

A Csákvárt irányító Szijjártó István egy általa vélt szabálytalanság után szólalkozott össze az ellenfél labdarúgójával, Présinger Ádámmal. Jelen állás szerint emiatt nézheti most a következő három összecsapást a lelátóról.

Az ellenfél játékosának tettem egy szalonképtelen megjegyzést, ezt vállalom is

– mondta Szijjártó a csakfoci.hu-nak. – De nem is volt utána semmi, leültem a kispadra. Aztán a negyedik játékvezető szólhatott a bírónak, ő kijött, és elküldött onnan, el is mentem rögtön. Az, hogy az a megjegyzés három meccset ért… Megnézzük, hogy lehet-e fellebbezni. Pedig nem vagyok egy renitens edző, legutóbb 15-16 évvel ezelőtt kaptam egy egymeccses eltiltást, még edzői karrierem elején a megye I-ben, amikor beszóltam a bírónak. Hozzáteszem nem amiatt kaptunk ki, hogy elküldtek a kispadtól.

Várhidihez hasonlóan Szijjártó sem érti, hogy miért kell azonnal különösen súlyos eltiltást adni egy edzőnek.

– Régen volt ilyenért egy egymeccses eltiltás, esetleg pénzbüntetést adtak.

Most meg egyből elmeszelik az edzőket. Pedig külföldön is vannak azért ilyen megjegyzések, ott mégsem büntetik meg őket.

Megértem szegény Petit is. Azt is meg kell nézni, hogy egy ilyen eset után az edző miért borul ki. Ki lehetne találni más büntetést is. Lehetne egymeccses eltiltás, azt felfüggesztenék egy hónapra, és ha megint valami rosszat csinálsz, akkor komolyabb büntetést adni. A protokoll szerint most a mérkőzés előtt 45 perccel nem mehetek be az öltözőbe, és természetesen a félidőben sem. Ami furcsa, hogy a mérkőzés után még 30 percig sem tehetem meg ezt. Pedig a lefújás után egy edző már nem sokat tud tenni… Íróasztal mögül nehéz futballt csinálni.

Az eset 5.08-nál…