Akrobata-csatár a forduló ásza: Balajti Ádám (Vasas)

Két gólt és egy gólpasszt jegyzett a Csákvár elleni 3-2-es győzelem alkalmával a Vasas csatára, Balajti Ádám, aki együttese vezére volt a vasárnapi bajnokin. A támadó a 83. percben tette fel a koronát teljesítményére, amikor Szivacski jobb oldali beadása után a levegőben úszva, félfordulattal lőtte a kapu jobb felső sarkába a labdát. Balajti egyébként az egész szezonban remekel a befejezések terén, 17 góljával vezeti az NB II góllövőlistáját.

NB I-es kölcsönbombák 

Nagyon éles szögből, ritkán látható bombagólt szerzett a Győri ETO otthonában az MTK kölcsönjátékosaként Monoron futballozó balhátvéd, Farkas Norbert. A futballista elemi erővel zúdított gólt a hazaiak kapujába, amivel a Monor 2018. november 4. után szerzett vezetést bajnoki meccsen. A folytatásban aztán a Duna-partiak fordítottak, és 2-1-re megnyerték az összecsapást.

Remek szabadrúgásgólt szerzett Simon Márk, aki a Paks kölcsönjátékosaként rúgja a bőrt Csákváron. A labdarúgó mintegy 18 méterről lőtte ki pontosan a bal felső sarkot, más kérdés, hogy a szépségdíjas gól pontot nem ért csapatának, ugyanis a Vasas elvitte a három pontot.

Már-már horror: Három piros lap, három kiütött fog

Kevesen gondolták volna, hogy emlékezetes marad az alsóházban tanyázó Tiszakécske és Mosonmagyaróvár mérkőzése. Nem is a futball miatt lett az, hanem a durvaság, piros lapok és elvesztett fogak következtében. Szilágyi Sándor játékvezető már a 29. percben azonnali piros lappal kiállította a hazaiak részéről Dr. Kardos Norbertet egy rossz ütemű becsúszás után, majd még a félidő előtt a mosonmagyaróvári Czár Richárdnak felmutatta a második sárga lapot, 10-10 fővel folytatták a csapatok. Aztán a 60. percben, már 1-0-s kécskei vezetésnél Vágó Levente, a Mosonmagyaróvár 16-os számú játékosa bevitt egy könyököst Batizi-Pócsi Balázsnak – írja az alföldi klub honlapja. A csatár egyből a földre rogyott, szájából ömlött a vér, le is kellett cserélni, és itt is villant a piros lap. Batizi-Pócsi három fogát vesztette el az esetnél, az egyiket a lefújás után találta meg egy labdaszedő, és vitte be azt az orvosi stábhoz. A végeredmény egyébként 1-1 lett…

Sztárom a párom: Bobál és Babati rangadót nyert a ZTE-nek

A két támadó, Bobál Gergely és Babati Benjámin összjátékai után született gólokkal nyert rangadót a Zalaegerszeg Békéscsabán. A feljutásra törő vendégek részéről az első és a második félidőben is Bobál hozta ziccerbe Babatit, aki élt is a kínálkozó lehetőségekkel. A kanadai táblázaton is az említett két játékos áll az élen a ZTE-nél, Babati 14 pontos (10 gól+4 gólpassz), Bobál 13 ponttal (10 gól+3 gólpassz) követi, igaz utóbbi találatainak jelentős részét még ősszel, csákvári színekben szerezte.

Bcsaba-ZTE összefoglaló

Békéscsaba – ZTE FC 1-2 gólösszefoglaló🎥Szebbnél szebb akciók és gólok👌🔝

Közzétette: ZTE FC Zalaegerszeg – 2019. február 10., vasárnap

Korszakos Vasas-rekord: 532 “fiatalperc”

Ahogy a szezon korábbi kordulóiban is számos alkalommal, csákvári győzelme alkalmával is messze túlteljesítette a szövetség fiatalok játszatására vonatkozó elvárásait a Vasas. Az angyalföldi klubnál a vasárnapi bajnokin Bese Balázs (’99-es), Bévárdi Zsombor (’99-es), Kovács Milán (’99-es), Tóth Bence (’98-as) és Lakatos Csaba (’98-as) kezdő volt, míg Szilágyi Zoltán (’98-as) és Rétyi Róbert (2001-es) csereként lépett pályára, ami összesen 532 fiatal játékpercet jelent – írja a vasasfc.hu. Az MLSZ két 1998. január 1. után született labdarúgó szerepeltetését írja elő kötelezően az NB II-ben minden mérkőzésen, de a produktivitási rendszer anyagilag is honorálja, ha minél több és minél fiatalabb játékosokat vet be egy-egy egyesület. A Vasas toronymagasan vezet a fiatalok játékperceit tekintve a másodosztályban 8355,65 fiatal játékperccel, megelőzve a Csákvárt (7145, 25), a Békéscsabát (6484,4) és a Monort (6390, 45).

Az év első mesterhármasa: Hornyák Marcell (Nyíregyháza)

A Nyíregyháza Cegléd elleni 4-1-es sikerének hőse volt Hornyák Marcell. A 25 éves, egy éve télen az NB III-as Nyírbátortól Nyíregyházára igazolt labdarúgó már a kezdés után két gyors góllal előnyhöz juttatta csapatát, az 50. percben azonban ritkán látható bombagóllal koronázta meg saját teljesítményét, illetve döntötte el végleg a mérkőzést.

A bombagól 2:35-től:

A sár is besegített a Soroksárnak

Nem mindennapi fejesgóllal szerzett vezetést Dorogon a Soroksár: a 30. percben Kundrák Norbert fejesénél elcsúszott a kitámasztani szándékozó hazai kapus, Horváth Gábor, így már nem érhette el a labdát.

Három 11-es ért egy gólt

Három alkalommal mutatott a tizenegyespontra a játékvezető a Dorog-Soroksár találkozón, mégis 0-2 lett a végeredmény, és az egyik gól nem is büntetőből esett. Pedig az első félidőben Gyömbér még nem hibázott
vendégrészről, hiába próbálta megtéveszteni a hazai kapus furcsa helyezkedésével. A második játékrészben azonban sem a dorogi Mészáros nem tudott betalálni (Kovács Dániel kapus látványos mozdulattal védett), majd a soroksári Orosz lába is megremegett, itt Horváth Gábor ütötte ki a labdát.

A három tizenegyes 1:26-tól, 2:17-től és 2:45-től

ÓHÁZY BÁLINT