A kiesés szele által is megcsapott ZTE tulajdonosa, Végh Gábor csapatával együtt újabb NB II-es idényre készülhet, de mint kiderült, vannak dolgok továbbra is, melyek bántják a klubvezetőt.

Az őszinte interjúként beharangozott anyag valóban elég szókimondó lett, a tulajdonos elmondta, hogy valóban elvárás volt részéről, hogy a saját fia játsszon, nem cáfolta, hogy tele van súgókkal, hogy a családjának elege van a futballból, ha kell, beszól az edzőnek is, és szerinte ha kiszállna, akkor maximum NB III-as lenne a Zalaegerszeg.


Közismert, hogy minden labdarúgóklub-tulajdonos cáfolni szokta azt, hogy beleszólna a mindenkori vezetőedzők munkájába – Végh kivételt tett.

Volt olyan elvárásod az éppen aktuális edző felé, hogy a saját fiad játsszon a csapatban, vagy meg tudtál maradni szurkolónak, aggódó apának?

Igen, volt ilyen” – hangzott el a kérdés és a válasz a ztefc.hu oldalán megjelent interjúban.

Szóba került az is, hogy a tulajdonosnak rengeteg időt vesz el ez a klubvezetői szerep a családtól, a vállalkozásából, az életéből és hogy Végh családjának nincs-e elege ebből az életmódból?

De, abszolút – reagált Végh.

Kiderült az is, hogy ha “nézőként, szurkolóként hibásnak vél egy-egy edzői döntést, összeállítást, taktikát, cserét”, azt szóvá teszi az edzőnek, és “rengeteg” súgó veszi körül a klubvezetőt, aki szerint neki nem szabad kiszállnia a nehézségek, illetve a további támogatók hiánya miatt. El is mondta, miért.

Az elmúlt négy évben folyamatosan azt éreztem, hogy ha bármikor kiszállnék, akkor azonnal visszazuhanna a klub a harmadosztályba vagy még lejjebb – fogalmazott a tulajdonos.

TOVÁBB: A teljes interjú itt olvasható – kattints!