Hétfő este horvát sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk róla, hogy a tavasszal Magyarországon folytathatja pályafutását a magyar többségi tulajdonban lévő NK Osijek 29 éves játékosa, Tomislav Šorša.

Segítünk neki csapatot találni, a legvalószínűbb opció a Zalaegerszeg, de nem ez az egyetlen lehetőség, és még nem tekinthető véglegesnek sem – mondta korábban az Osijek sportigazgatója, Alen Petrović a Sportske Novosti horvát sportnapilapnak.

A 29 éves, jobb oldali védőként bevethető futballista esetleges Zalaegerszegre való igazolásáról szóló hírek valóban igazak voltak, azonban korábban az eszéki klubnál a csapatkapitányi tisztséget is betöltő játékos nem lesz az egerszegiek játékosa.

Valóban szó volt egy jobbhátvéd szerződtetéséről, és ekkor került képbe Tomislav Šorša, azonban megváltoztattuk az átigazolási stratégiánkat, így letettünk róla – kezdte a csakfoci.hu érdeklődésére Sallói István a ZTE FC sportigazgatója. – Egy kiváló labdarúgóról van szó, akiben láttunk potenciált, hogy vele együtt feljuthatunk az NB I-be.

Vb-t megjárt rutinos védő iránt érdeklődik a Haladás – hazai átigazolási hírek

A sportigazgató hozzátette:

Amikor Zoran Lesjakot és Alojsa Vojnovicot leigazoltuk, akkor megnéztük, kik azok, akik még szóba jöhetnek lehetséges erősítésként. Tervben volt egy jobbhátvéd szerződtetése. Többek között ezért is voltunk kapcsolatban Šoršával, aki magyar felmenőkkel is rendelkezik, így akár játszhatott volna nálunk az NB II-ben – zárta Sallói.

A Zalaegerszegnél egyelőre nem történt nagy jövés-menés a téli átigazolási időszakban: Kulcsár Kornél saját kérésére távozott, miután szerződést bontottak a 27 éves, korábbi kaposvári és szombathelyi középpályással. Mellette Bobál Gergelyt a Csákvártól, illetve Farkas Balázst az MTK-tól szerezték meg a tél folyamán.

Nem tér vissza Eszékre

Nehéz elképzelni, hogy játékosként visszatérjek Eszékre, mert a klub fiatal játékosokra támaszkodik. De ki tudja, talán egy nap visszatérek edzőként – nyilatkozta a korábbi horvát utánpótlás-válogatott labdarúgó.

LENKÓ PATRIK