A BFC Siófoknak sikerült megállapodást kötnie az olasz Serie A-ban szereplő Sampdoriával, melynek értelmében a 20 éves kapus, Hutvágner Gergely immáron nem kölcsönben, hanem végleg az NB II-es klub játékosa lesz a nyártól. Esetleges vételárról, illetve a szerződés hosszáról nem számol be a Balaton-parti csapat honlapja.

Nagyon sokat köszönhetek az olasz klubnak, sokat tanultam, de egyáltalán nem bánom, hogy itthon vagyok. Szerintem nekem más út van megírva, mint ami Donnarumma vagy Buffon előtt adódott. Egy az ezer fiatal kapusból, aki felkerül a topligák felnőtt csapataiba. Az én elvem a folyamatos fejlődés és a lépcsőről lépcsőre feljebb lépkedés. Olaszországban vélhetően kölcsönadtak volna harmad- vagy negyedosztályba. Itthon szem előtt vagyok, figyelhetik a fejlődésem, és nagyobb kiugrási lehetőségeim lesznek, ha keményen fogok dolgozni – mondta hazatérésének okairól Hutvágner, aki a már véget ért, csonka NB II-es idényben 21 mérkőzésen védte a nemrég tulajdonosváltáson átesett Siófok kapuját.

A fiatal hálóőr a Dalnoki Jenő Akadémián, az MTK-ban, majd a Vasas Kubala Akadémián nevelkedett, hogy aztán 2016 januárjában a Manchester Unitednél szerepeljen próbajátékon. Végül az olasz Sampdoriához igazolt és három év alatt 42 mérkőzésen jutott szerephez az olasz klub korosztályos csapatában, három alkalommal pedig a Serie A-ban is a kispadra ülhetett.