Szerdán jelentette be az NB II-es Békéscsaba, hogy fiatal szakvezetője, Boér Gábor vezetőedzői pályafutását “máshol folytatja”, így a szezon végén távozik a viharsarkiak kispadjáról. Az új vezetőedző személyét a Békéscsaba vezetősége a későbbiekben nevezi meg a bejelentés szerint, ám úgy tudjuk, eldőlt, hogy a klub korábbi sikeres játékosa érkezik.

Csató Sándor Magyar Kupát (1988) és bajnoki bronzérmet (1994) is nyert a lila-fehérekkel, 240 mérkőzésen 37 gólt rúgott csabai színekben, ezzel a klub történetében a negyedik legeredményesebb játékos, mind gólok, mind a lejátszott meccsek számát tekintve.

Edzői pályafutását a Videotonnál kezdte másodedzőként, de a 2006-2007-es idényben, annak is a féltávjánál visszatért Békéscsabára, ahol először lett vezetőedző, ám a súlyos anyagi gondokkal küzdő együttest nem tudta bent tartani a másodosztályban.

Később a Ferencvárosnál Csank János, majd Bobby Davison (az angol szakembernek igen jó véleménye is van Csatóról), illetve Craig Short munkáját is segítette másodedzőként, hogy aztán négy évet töltsön el a győri utánpótlásban. Ezután Zalaegerszegen előbb Csank János, illetve ifj. Mihalecz István segítőjeként, majd vezető trénerként, végül Zoran Spisljak asszisztenseként is dolgozott, 2017 októberében szakított vele a kék-fehér klub.