A november végén elküldött Vitelki Zoltán helyére kinevezett Pacsi Bálint az elmúlt másfél évben Feczkó Tamás másodedzőjeként dolgozott az OTP Bank Ligában szerepkő DVTK-nál. A negyvenhat éves pro-licensszel rendelkező sportszakembert korábban az akkor NB I-es Szombathelyi Haladásnál dolgozott pályaedzőként és megbízott vezetőedzőként. 2014 és 2018 között az Illés Akadémia szakmai igazgatója volt.

A tréner az elmúlt években Amszterdamban, Lisszabonban és Valenciában végzett futball periodizációval kapcsolatos kurzusokat. A 25 éves edzői pályafutása során az Egyesült Államokban, Kaliforniában is dolgozott utánpótlás-edzőként – írja a kbsc.hu.

A pedagógus végzettségű új vezetőedző saját edzői továbbképzéseket is szervez és edzőképzések meghívott előadója.

– Nagy örömmel tölt el, hogy Kazincbarcika futballcsapatának vezetősége rám gondolt. Nagyon megszerettem Borsod megyét, biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz az együttműködés – fogalmazott Pacsi kinevezését követően.

Koszta Péter sportigazgató így nyilatkozott az új vezetőedzőről:

– Nagyon örülök, hogy Pacsi Bálint elfogadta a felkérést a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzői pozíciójára. Mindig is olyan vezetőedzőben gondolkodtunk, aki illik a klub filozófiájához és segíti munkánkat mind az utánpótlás, mind a felnőtt csapat fejlesztésében.