ZÁRTKAPUS VOLT A MECCS

Sokáig helytállt és szerencséje is volt a Gyirmótnak, amely Somorján, az XBS Sportcentrumban fogadta zártkapus felkészülési mérkőzésen a török Galatasaray együttesét.

Az NB I-től tavasszal búcsúzott győri gárda kapuja az első félidőben sokszor veszélybe került, de hol a védői, hol a remekül védő Sebők Zsolt óvta meg azt a góltól, a kapus a 44. percben például dupla bravúrral tudott hárítani.

A FÉLPÁLYÁTÓL ÍTÉLTE MEG A GYŐZTES 11-EST A BÍRÓ

A Galata a félidőben “sort cserélt” és bár továbbra is fölényben futballozott, már nem volt annyira veszélyes, mint a szünet előtt. A 90. percben azonban így is megszületett a török rekordbajnok, legutóbbi 4. helyezett győztes találata.

Recep Gül kapott egy meredek indítást és a vendégjátékost Lengyel és  Szőcs sodorta el a 16-oson belül. A játékvezető azonnal büntetőt ítélt, pedig a félpályánál állt. A 11-est Ryan Donk végezte el és a jobb sarokba gurított, kialakítva az 1-0-s végeredményt – írja a gyirmotfc.hu.

Molnár László gyirmóti vezetőedző így értékelte a vasárnapi találkozót:

Nagyon keményen dolgozott a csapatunk és a játékosok tulajdonképpen maximálisan betartották azt amit megbeszéltünk és kértem tőlük. Úgy gondolom, hogy most már van már egy alap amire építkezhetünk. Az első félidőben láttuk, hogy hová kellene eljutnunk, mert akkor a törökök nagyon gyorsan és pontosan futballoztak. A második félidőben már kiegyenlítettebb volt a játék és sajnálom, hogy az utolsó percben már nem tudtunk összpontosítani.

Gyirmót – Galatasaray 0-1 (Donk 90. – 11-esből)

Gyirmót: Sebők – Nagy P., Szőcs, Lengyel, Présinger – Varga P. – Szegi (Szalánszki, 46.), Kiss M., Stieber A. (Kőris, 76.), Németh Zs. – Máté (Czár, 46.)

Galatasaray, I. félidő: Muslera – Linnes, Maicon, Günter, Carole – Cigerci, Selcuk Inan, Sinan Gümüs- Öztekin, Derdyok, Garry Rodrigues

Galatasaray, II. félidő: Iscan – Linnes, Serdar, Semih Kaya, Carole – Cigerci, Donk, Bassan – Öztekin, Gümüs, Recep Gül