A csakfoci.hu-n is beszámoltunk róla, hogy távozott posztjáról a hosszú ideje nyeretlen Szentlőrinc vezetőedzője, Marijan Sluka. A klub csütörtökön azt is bejelentette, hogy a hátralévő három bajnokin Gabala Krisztián irányítja a csapatot.

A 46 éves, esztergomi születésű Gabala annak idején a Honvéd játékosaként szerepelt az élvonalban is, edzői pályafutását is a kispestieknél kezdte még 2010-ben: az NB II-es csapat vezetőedzője lett. Legutóbb a Budaörsnél dolgozott szintén a második vonalban, idén januárban távozott a bennmaradásért harcoló együttestől.

A sorsolás ismeretében nem egy hálás feladat ez a szentlőrinci felkérés, ami mindenki számára, így számomra is nagy kihívás

fogalmazott Gabala Krisztián a klubhonlapnak. Nem volt egyszerű döntés, hogy elvállaljam-e, vagy sem. Az biztos, hogy ilyen rövid idő alatt ebben a helyzetben elsősorban azon lesz a hangsúly, hogy a srácokat mentálisan erőssé tegyük, a pedagógiának és a pszichológiának lesz nagy szerepe a hátralévő időszakban.

A Szentlőrinc jelenleg 15. a tabellán, és 3 ponttal előzi meg a már kiesőhelyen álló, 18. Budaörsöt. A csapat az utolsó három fordulóban a Vasassal (idegenben), a Siófokkal (otthon) és a Kecskeméttel (idegenben) találkozik.

– Természetesen olyan karakterű edzőt kerestünk, akit alkalmasnak vélünk erre a nehéz feladatra, és fontos szempont volt a kiválasztásnál az is, hogy ismerje a csapatot, a játékosainkat mondta Fekete Tivadar sportszakmai igazgató. Az idő szűkössége ugyanis nem engedi meg, hogy az új tréner hosszasabban ismerkedjen a játékosokkal. Gabala Krisztián az ősszel játszott ellenünk a Budaörssel, felkészítette csapatát a Szentlőrinc ellen, tehát jól ismer bennünket. Nagyon szimpatikus volt, hogy nem húzta az időt, átérezte a helyzet súlyát, gyorsan megállapodtunk vele, ami után rögtön belevetette magát a munkába. A téli átigazolási időszak során minőségben tovább tudtuk javítani a keretet, emiatt joggal reménykedtünk abban, hogy akár az őszinél is sikeresebb tavaszt produkálhatunk. Sajnos nem így alakult. Mostantól mindenkinek, aki a klubnál dolgozik, arra kell fókuszálnia, hogy a szezon előtt megfogalmazott célunkat, a bennmaradást elérjük!

Három meccsünk van vissza, Gabala Krisztián megbízatása egyelőre erre a három bajnokira szól, de bízom benne, hogy utána arról beszélhetünk vele, milyen lehetőségeink vannak a közös munka folytatására!