A csakfoci.hu információi szerint tavasztól Magyarországon folytathatja pályafutását a legutóbb a horvát harmadosztályban szereplő Cibalia Vinkovci korábbi U20-as válogatott középpályása, Josip Barisic. A 32 éves játékos az ETO-val kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre, január végén a Vác elleni 6-0-ás kiütéses sikerrel végződő felkészülési mérkőzésen pályára lépett és két gólt is rúgott a leendő csapatának színeiben.

Úgy tudjuk, hogy a korábban Horvátországban (Eszék, Slavonac – kölcsönben, RNK Split), Szlovéniában (FC Koper – kölcsönben), Ukrajnában (Oleksandriya) és Lengyelországban (Zawisza Bydgoszcz, Piast Gliwice és Arka Gdynia – utóbbi kölcsönben) megforduló futballista szerződtetése komolyan felmerült a Rába-partiaknál, leigazolását pedig a hét folyamán jelenthetik be, miután végeznek a megfelelő papírmunkálatokkal.

Barisic karrierje nagy részét Horvátországban töltötte, 166 tétmeccsen 39 gólt szerzett és 10 gólpasszt jegyzett.

Az NB II középmezőnyében álló ETO-nál magyar származású, magyar nagyszülőkkel rendelkező futballisták is játszanak: a 24 fős keret tagja az ukrán Hidi M. Sándor és Szimcsó Viktor, a szerb Nemanja Andric, valamint a montenegrói Marko Vukasovic, és így Barisic egy magyar szálnak köszönhetően igazolhat “futballmagyarként” a Rába-partiakhoz.

Barisic lehet az ETO hatodik téli szerzeménye Lovrencsics Balázs, Szalánki Gergő, Petró Balázs, a szlovákiai Alan Kovác, és az ukrajnai Vashkeba Vasyl után.

Támadót még igazolnának

Információink szerint a Rába-partiak az átigazolási időszak hátralévő napjaiban szeretnék még megerősíteni a keretüket a tavaszi idényre – Barisic mellett egy gólerős támadó megszerzésén dolgoznak a vezetők.

Egy csatár már érkezett:

“Rebrov már úgy jött ide, hogy nekem nem szán szerepet” – interjú a távozó Fradi-csatárral