1 gól, 3 piros és 12 sárga lap, valamint 321 dühös szurkoló – ez lett a vasárnapi Békéscsaba-Gyirmót rangadó (0-1) mérlege a Merkantil Bank NB II-ben.

A találkozót vezető FIFA-bíró, Bognár Tamás nem fukarkodott a lapokkal, a hazaiaktól két, a vendégektől egy játékost állított ki, de adott sárgát (Urbin Péternek, a hazaiak támadójának a 41. percben) egy Diego Maradonát idéző “fejesért” (kezezésért), illetve a reklamálásokat is lapokkal igyekezett megfékezni. A két edzővel külön is elbeszélgetett a bíró az oldalvonalnál.

Ami a kiállításokat illeti, Bognár a beszámolók szerint Szarka Ákost, a vendégek csatárát a második sárgájával szórta ki a 65. percben, a hajrában pedig a hazaiaktól Hursán György is hasonlóképp hagyta el a pályát. A 91. percben Viczián Ádámot “egy szigorú piros lappal” küldte le a játékvezető – majd a hazai szakvezetőt, Boér Gábort is elküldte a kispadtól.

Viczián piros lapja (és a teljes meccs felvétele):

 

A játékvezető tevékenysége, illetve a meccs feszült hangulata a két szakvezető nyilatkozatában is téma lett.

Boér Gábor (Békéscsaba): – Sajnos kipontoztak bennünket a hátralévő fordulókra. A kihagyott helyzetek miatt magunkat, a kártyapartiért mást is hibáztathatunk.

Szepessy László (Gyirmót): − Úgy gondolom, hogy célunkat elértük a mai napon, hiszen azért jöttünk ide, hogy megnyerjük a mérkőzést és tovább erősítsük pozíciónkat. Ennek szellemében játszottunk és gólig fölényben is játszottunk. Az első félidőben is voltak olyan periódusok, amikor gyakorlatilag kiegyenlített volt a játék és mindkét csapatban benne volt a gólratörés. A kiállítás után már nem tudtunk igazán mást csinálni, mint védeni az eredményt, így kontrajátékra rendezkedtünk be.

Elég túlfűtött lett a mérkőzés, ami nyilván abból is adódott, hogy a Békéscsabának menni kellett egyenlítésért. Nagy erőket mozgósítottak, ebből adódóan rengeteg párharc alakult ki, így nyilván – de nem szeretnék a bíróval foglalkozni, hiszen ez az ő dolga – de elég parázs meccs kerekedett.

Az utolsó percekben, amikor a kapussal álltunk szemben és mellé rúgtuk a labdát, eldönthettük volna végleg a mérkőzést. Mindenképpen gratulálok a csapatomnak, hiszen egy nagyon kemény, harcos mérkőzésen van túl és úgy gondolom, hogy a tavaszi szezonra megszereztük azt a stratégiai előnyt – függetlenül attól, hogy még három forduló van hátra – az üldözőinkkel szemben, amelyre nyugodtan lehet építkezni, hogy céljainkat elérjük. (1912elore.hu)

A Marek Strestík 3. percben esett góljával megszerzett 1-0-s győzelemmel a Gyirmót visszavette első helyét a tabellán a Zalaegerszegtől, a 4. helyre visszacsúszó csabaiak hátránya pedig 8, illetve 6 pont lett az éllovas duóhoz képest.