A hazánkban is egyre jobban terjedő koronavírus-járvány sok csapat életét nehezítette már meg és nehezíti a mai napig. Az NB II-es Békéscsaba keretében például annyi fertőzött játékos található, hogy a Diósgyőr elleni Magyar Kupa-mérkőzésre az U19-es csapattal álltak ki és a hétvégi bajnokin is több 17-18 éves játékos kap majd újra bizonyítási lehetőséget.

Igricz Mihály, a Békéscsaba klubigazgatója beszélt a csakfoci.hu-nak az NB II-es csapatot sújtó járványról.

– Két hete, a Csákvár elleni meccs után kezdődött minden. Szinte napról, napra rosszabb a helyzet, jelenleg 12 koronavírusos játékosunk van. Ilyen körülmények között szakmai munkáról nincs értelme beszélni. Szerettünk volna halasztást kérni, de nem jártunk sikerrel. Utólag azt mondom, nem is bánom, hiszen csütörtökön a Diósgyőr elleni kupameccsen a fiatal játékosaink megmutatták, hogy mire képesek.

Egy ország láthatta, hogy méltó ellenfelei voltunk az NB I-es Diósgyőrnek. Ez a jövő, szeretnénk minél több 17-18 éves játékosnak lehetőséget adni a bizonyításra.

Mi korábban is bátran megtettük ezt, gondoljunk csak Mezei Szabolcsra, aki ma már az MTK-ban futballozik vagy Szélpál Norbertre, aki a Pakssal szintén az NB I-ben szerepel. De ott van Uram János, aki tavaly a Fradi ellen bizonyította az egész országnak, hogy mekkora tehetség.

A Békéscsaba vasárnap a Haladással játszik az NB II-ben. A klubigazgató szerint több fiatalt újra bedobnak a mélyvízbe.

– A kupameccsen látott csapatból négy fiatalt viszünk magunkkal Szombathelyre és ezúttal is ugyanazt a bátor, megalkuvást nem tűrő játékot várjuk majd tőlük, amit a Diósgyőr ellen mutattak. Szeretném megköszönni az U19-es játékosaink eddigi edzőinek, hogy ilyen remek munkát végeztek. Magyarországon sajnos félve nyúlunk a fiatalokhoz, mi azonban üde kivételek vagyunk. A járvány most sok helyen kikényszerítheti, hogy utat törjenek maguknak a tehetségek, amiből hosszú távon a magyar foci csak profitálhat. A Békéscsaba biztos, hogy ezt az utat fogja járni.