Hivatalossá vált, hogy az előző NB I-es idény hajrájában a Debreceni VSC-től távozó Vitelki Zoltán új csapata a másodosztályú Kazincbarcika.

– Nyilvánvaló, hogy egy ilyen felkérés nagy lehetőség egy edző számára, így azt meg kell ragadni. Klubunk nem akart akadályokat görgetni Boér Gábor elé, ezért természetesen segítettük abban, hogy az új kihívásnak eleget tudjon tenni. Munkájához sok sikert kívánunk! A jövőben is az a célunk, hogy ez a dinamika, innováció a teljes klubnál megmaradjon, ezért esett a választásunk Vitelki Zoltánra, aki immáron második alkalommal, a klubot, a várost és a játékoskeretet jól ismerve tér vissza hozzánk – mondta Wächter Balázs ügyvezető.

Vitelki Zoltán 2004-től dolgozott edzőként a DVTK utánpótlásában, miközben két alkalommal, 2011-12 között a klub felnőtt csapatának másodedzője is volt. A DVTK első csapatát az NBI-ben két alkalommal vezette: a 2014/15-os bajnokság tavaszi szezonjában, illetve megbízott vezetőedzőként a 2016/2017-es bajnokságban. 2017/18-ban 30 mérkőzésen át a Kazinbarcikát, majd a Budafokot irányította az NBII-ben. A Budafoki kitérőt követően a Mezőkövesd második számú csapatánál látta el a vezetőedzői teendőket, majd legutóbb, a most véget ért bajnoki szezonban a DVSCvezetőedzőjeként dolgozott. Vitelki Zoltán munkáját másodedzőként Kriston István segíti.

– Nagyon sokat változott a klub, sokkal profibbak  a körülmények. Stabil a keret, olyan játékosok alkotják, akik éhesek a sikerre. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az elvárásoknak megfeleljünk – nyilatkozta a klubhonlapon Vitelki.