Két új igazolással bővült ma az NB I-es újonc Zalaegerszeg kerete.

A magyar bajnok támadó, Radó András 1+1 éves szerződést írt alá, míg az NB I-es tapasztalattal szintén rendelkező, korábban a szerb válogatottban is bemutatkozott Nikola Mitrovic egy évre kötelezte el magát a ZTE-hez – írja a ztefc.hu.

Radó András 18 évesen, a Haladás színeiben mutatkozott be az élvonalban, a 2013/14-es idényben pedig 14 góllal és 11 gólpasszal a szombathelyiek házi gólkirálya lett az NB I-ben, a HLSZ pedig az élvonal legjobb 21 éven aluli támadójának választotta. 2015-ben a Ferencvároshoz igazolt, ahol első szezonjában 25 bajnokin lépett pályára és 6 gólt szerzett, amivel hozzájárult a bajnoki cím megszerzéséhez.

E mellett 2016-ban és 2017-ben is Magyar Kupa-győztes lett az FTC-vel. 2017 nyarán a Puskás Akadémiához igazolt, ahol első szezonjában négy, a mögöttünk hagyott idényben pedig a bajnokságban három, a kupában négy gólt szerzett úgy is, hogy sérülések is hátráltatták a Puskás Akadémiában eltöltött időszakában. A 2018/19-es idényben az OTP Bank Ligában 17-szer kezdőként, 11-szer csereként lépett pályára.

Nikola Mitrovic Krusevacban nevelkedett, futballozott az NK Partizanban, majd 2010-ben Újpestre, ahol 29 bajnokin egy gólig jutott. Ezt követően a Videotonban töltött el két évet, ahol 55 bajnokin hétszer vette be az ellenfelek kapuját. Az NB I után a Maccabi Tel-Avivban, Kínában, Cipruson, Szerbiában is futballozott, 2018-ban a Wisla Krakow szerződtette, legutóbb pedig az azerbajdzsáni Keshla FK színeiben szerepelt. 2010-ben a szerb válogatottban is bemutatkozott a középpályás.