A középpálya több posztján is bevethető Artem Favorov érkezését is bejelentette a ZTE kedden. A 26 éves ukrán labdarúgó egy év kölcsönbe érkezik a zalaiakhoz a Puskás Akadémiától.

Favorov korábban tagja volt hazája U17-es, U20-as és U21-es válogatottjának is. Hazájában a Dinamo Kijevben nevelkedett, futballozott az Obolon-Brovar, a Zirka és a Desna csapatában, illetve Dániában a Vejle színeiben. 2020 januárjában érkezett a Puskás Akadémiához, ahol a tavasz folyamán 10 NB I-es bajnokin lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott. Karrierje során az ukrán első osztályban 56 mérkőzésen 10 gól és 2 gólpassz a mérlege – írja a ztefc.hu.

A jobblábas, 185 centiméter magas játékos felnőtt pályafutása során eddig 44 gólnál és 15 gólpassznál jár.

A másik érkező Ziga Zivko: a 25 éves középső védő Lendváról igazolt fél év kölcsönbe a kék-fehérekhez. A 189 centiméter magas szlovén hátvéd korábban szerepelt hazája U16-os válogatottjában is, valamint a Maribor színeiben a szlovén első osztályban is bemutatkozott a 2013/14-es szezonban.

Az elmúlt három bajnoki idényt a szlovén másodosztályú Lendva csapatánál töltötte, ahol 67 mérkőzésen lépett pályára és egy gólt szerzett.

Újabb NB I-es csapat vinné a Puskás szélsőjét