Végh Gábor, a ZTE FC klubtulajdonosa volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége, ahol a vezető beszélt az előző hónapok remek eredményeiről, a játékosok és a vezetőedző jövőjéről is.

– Az alapcsapatunk sem volt rossz, amihez a télen tudatosan, szakmailag igazolt játékosokat a sportigazgatónk, plusz jött egy edzőváltás, ami hozzásegített minket ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön, így a valós tudását hozta szerencsére a csapat. Ebben a keretben ez benne volt, de természetesen az edzőváltás is szükséges volt hozzá. Közös döntés volt Márton Gábor kinevezése, mindent megvitatunk, átbeszélünk, kielemzünk a sportigazgatóval. Az ő ötlete volt alapvetően, de én maximálisan egyetértettem vele – nyilatkozta Végh, majd kitért arra is, hogy Márton kinevezése milyen változásokat hozott a csapatnál. – Egy új edző mindig új impulzusokat hoz, a játékosokban kialakul egy koncentráltabb odafigyelés. Továbbá Márton Gábor remek játékos volt, jól érzi a játék elemeit, minden a helyére került, egy kicsit nagyobb fegyelem és akarat lett, ezek együtt eredményezték a sikeres időszakot.

A játékosokkal kapcsolatban Végh kitért a remek formában játszó Bőle Lukácsra, akiről elmondta, hogy nagyon jó játékos, de a Ferencvárosban ezt nem tudta megmutatni, ott több jó labdarúgó van, ezért nehezebb, a ZTE-nél azonban alapember.

– Remélem, hogy meg tudunk vele egyezni és nálunk fog maradni, azt gondolom van erre esély – folytatta a tulajdonos, majd a gólerős Bobál Gergelyről és Márton Gáborról is beszélt. – Nem tudom, hogy vissza akarja-e csábítani a Honvéd, nem hallottam még az érdeklődéséről. Nagyon bízom benne, hogy ő is marad. Egy olyan klubról és klubtulajdonosról van szó, aki pénzt áldozott arra, hogy az ő karrierje ebbe a stádiumba juthasson. Ezt értékelnie kell neki és a menedzserének is, és remélem, hogy  közös nevezőre jutunk a folytatást illetően. Azt szeretnénk a sportigazgatóval közösen, hogy a jelenlegi csapatból minél több játékost megtartsunk, de tervezünk további erősítéseket, azt szeretnénk, ha a jövő szezonban is hasonlóan jó, vagy még jobb csapatunk legyen.

Mártonnak nincs aláírt szerződése, szóban jelezte felénk, hogy szívesen folytatná a munkát,

amikor ez megtörténik írásban is, akkor lesz ez végleges. A klub és én magam is szeretném, ha maradna, a szándék mindkét fél részéről megvan.

Végh Gábor a 12 csapatos NB I-ről is elmondta véleményét.

– Lehet felhozni érveket pro és kontra is: jó, mert izgalmas és nem jó, mert nem tudunk beépíteni fiatalokat olyan mennyiségben, ahogy szeretnénk és hiányoznak azok a vidéki fellegvárak, amiknek az NB I-ben lenne a helyük. Ez mindig vita tárgya marad, az MLSZ elnökségének a döntésén és bölcsességén fog múlni, bízunk bennük – folytatta Végh, zárásként pedig a következő szezonbeli célkitűzést is elárulta. – Ha fellapozzák a szurkolók a tavaly nyári első ZTE-magazint, akkor abban elmondtam, hogy mi a cél. Az első évben a bennmaradás, a másodikban a nemzetközi kupaszereplés.