William Gallas kék-fehérbe öltözik és fiatal tehetségeink fejlődésében segít” – jelentette be szerdán a ZTE FC hivatalos oldala, ami egészen pontosan azt jelenti, hogy a korábbi kiváló védő

fő feladata az utánpótlásban játszó hátvédek egyéni képzése lesz az U12-től egészen az U17-es korosztályig, továbbá nagy segítséget jelenthet klubnak a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében is.

A zalaiak közleménye kiemeli, a 43 éves világsztár már jó pár éve Magyarországon él és figyelemmel követi a hazai futballéletet, valamint a legnagyobb hazai tehetségeket. Az egykori hátvéd 84 alkalommal ölthette magára a francia címeres mezt, emellett London három ikonikus klubjában, a Chelsea-ben, az Arsenalban és a Tottenhamnél is megfordult.

A francia szakember érkezése kapcsán az egyesület elnöke, Végh Gábor is megszólalt.

– Szeretnénk Zalaegerszegen megvalósítani azt a szintű képzést, ami segít a fiataloknak, hogy eljussanak az NB I-es, vagy akár magasabb szintekre. Erre a programra tudtuk megnyerni William Gallast, az egykori világklasszist.– kezdte mondandóját a klub elnöke – Az első csapat védőivel is fog konzultálni, de főként azokra az utánpótlás korú labdarúgókra fog koncentrálni, akikben látja a fejlődési lehetőséget, lehet az akár középhátvéd, akár szélsőhátvéd. Célunk, hogy erre a hiánypótló feladatra hangsúlyt fektessünk, egyedülálló módon a hazai futballéletben.

Megélénkülhet a ZTE a piacon: A Vidi “száműzött” középpályása és két légiós is képben