A ZTE FC a forduló nyitómérkőzésén 2119 néző előtt fogadta a DVSC-t. A 3. percben a zalaiaké volt az első helyzet: egy indítást Ikoba tudta lefejelni az érkező Stiebernek, aki lőtt, Kosicky védeni tudott, a kipattanóból Radó próbálkozott, de Kosicky szögletre tudta ütni a labdát. Két percre rá Stieber kapta a labdát a 16-os bal oldalán, a rövidet célozta meg, de Kosicky résen volt.

A 10. percben viszont a DVSC szerezte meg a vezetést: Varga Kevin remek indításával Garba lépett ki a védők közül és higgadtan a kapu jobb alsó sarkába lőtt (0-1). Nem sokkal utána meg is duplázhatták volna az előnyüket a vendégek: egy bal oldali beadás után Kocsis Gergő lábáról pattant a saját kapuja felé a labda, Demjénnek kellett bravúrral védenie. A 23. minutumban egy bal oldali beadás után Kocsis Gergő lábáról pattant a saját kapuja felé a labda, Demjénnek kellett bravúrral védenie. A 23. percben Radó játszotta be a labdát a védők mögé Stiebernek, de az ötös sarkáról fölé lőtt. A 37. minutumban Radó léphetett volna ki ziccerben, de nagyon sokat várt, így odalett a lehetőség, így 1-0-s DVSC-vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

Garba gólja Egerszegen

A ZTE gyakorlatilag 9 percen át a kapujához szegezte a Debrecent, majd jött egy apró hiba…

Közzétette: M4Sport – 2019. november 30., szombat

A szünet után a zalaiak birtokolták többet a labdát, majd az 58. percben Ikoba kapott egy kiváló indítást, testi erejét kihasználva megtartotta a labdát, majd félfordulatból kevéssel fölé lőtt.

Kevés helyzet és sok csere következett, majd Bódi beállása hozott színt a Loki játékába, és a vendégek meg is lőtték a második gólt. A 78. percben egy jobbról érkező labdát Garba vett le a bal oldalon, majd ballal pontosan lőtte ki a bal alsó sarkot (0-2). A túloldalon Bedi közeli kapáslövését védte nagy bravúrral Kosicky.

A 86. percben is közel állt a szépítéshez a ZTE, ezúttal Babati beadása után Bobál G. 8 méterről, kapásból lőtt a kapu fölé. Ezen a napon semmi nem jött össze a ZTE-nek, így a DVSC mindhárom pontot elvitte.

A DVSC második gólja a ZTE ellen

Garbától Garbáig: a DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club) körbepasszolta a ZTE FC Zalaegerszeg tizenhatosát, a duplázó Haruna Garba pedig Devecseri lábai között utat talált a kapuba, amivel gyakorlatilag a három pont sorsa is eldőlt. A Debrecen augusztus 24. után nyert ismét bajnoki mérkőzést idegenben.

Közzétette: M4Sport – 2019. november 30., szombat

ZTE FC – DVSC 0-2 (Garba 10., 77.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

ZTE: Demjén – Bolla, Devecseri, Bobál D., Bedi – Kocsis (Grumic 73.), Mitrovic – Stieber, Ikoba (Babati 59.), Radó – Bobál G.

DVSC: Kosicky – Bényei, Pávkovics, Szatmári, Ferenczi – Haris, Tőzsér, Kusnyír – Varga K. (Bódi 75.), Garba (Trujic 82.), Szécsi (Adeniji 63.)