– Beszélgettünk is Rossiékkal, és külön megemlítették Radót, hogy nagyon jól megy neki ebben a szezonban, szerintem figyelik őt.

Ha gólkirály lesz, amiben nagyon bízunk, hogy hosszú idő után újra lesz Zalaegerszegről gólkirály, akkor szerintem megnyílik számára a lehetőség.

– De sok olyan játékosunk van a keretben, akire figyelni kell, a fiatalok közül Demjén Patrik, Bolla Bendegúz vagy akár a hosszú sérülése után visszatért Tamás Krisztián, de még azt gondolom, hogy Bőle Lukács is olyan teljesítményt nyújt nálunk, ami alapján számára sincs lezárva a visszaút a válogatottba – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Sallói István, a ZTE FC sportigazgatója.

Sallói István most a 6-0-s sikernek nagyon örül, aggódik azonban a sok sérült miatt.

Hat sérültünk van, ami azt jelenti, hogy az új szabályozás miatt ugye 20 játékost lehet nevezni egy-egy mérkőzésre, mi összesen 16-an voltunk a Kaposvár elleni meccsen. Ez hosszú távon nagyon komoly hátrány lehet, de bízunk benne, hogy pár sérültünk felépül menet közben, és nem lesznek újak.

– Nem tudom összességében, hogy ezt a pechnek vagy a karanténidőszaknak lehet tulajdonítani, de az biztos, hogy azt lehet látni a játékosokon, hogy a szervezetük valahogy másképpen reagált a terhelésre.

A ZTE a rúgott gólokat illetően pénteken 40 találattal – az FTC és a Fehérvár mögé – felkerült a képzeletbeli dobogóra, a teljes boldogságot azonban csakis a bennmaradás kivívása jelentené.

– Úgy kalkuláltam, hogy 40 gólt kell rúgnunk és 40 pontot kell szerezni a bennmaradáshoz (a ZTE-nek jelenleg 31 pontja van – a szerk.). Úgy néz ki, a gólok meglesznek, biztosan 40 fölött fogunk rúgni, nagyon bízom benne, hogy a pontok is meglesznek, ami még fontosabb, még legalább három meccset kell nyernünk ehhez – mondta Sallói István.

A ZTE az Újpest kisvárdai veresége miatt biztosan bennmaradó helyen zárja a fordulót, a pontgyűjtögetést pedig jövő vasárnap, hazai pályán a dobogóra pályázó Puskás Akadémia ellen folytathatja.