A ZTE Matija Katenec személyében középső védőként és balhátvédként is bevethető horvát játékost vett kölcsön jelenleg 3. helyen álló Mezőkövesd csapatától.

A 29 éves játékos korábban szerepelt hazája U20-as és U19-es válogatottjában. Pályafutása során Horvátországon kívül megfordult Szlovéniában, Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Olaszországban, majd 2018 februárjában a boszniai Zrinjski Mostartól igazolt a magyar élvonalba.

Mezőkövesden az elmúlt két évben alapembere volt az élvonalbeli csapatnak, 50 bajnokin és 6 Magyar Kupa-mérkőzésen lépett pályára, többek között idén csapata mindkét ZTE elleni találkozóját is kezdőként játszotta végig.

Megtisztelő volt a ZTE megkeresése, és bár idén kétszer már játszottam új csapatom ellen, mostantól teljes gőzzel a kék-fehér színekért küzdök. A két egymás elleni, szoros meccsünkön is tapasztaltam, hogy képzett játékosok alkotják a ZTE keretét, ezt azonban a pályán is bizonyítanunk kell, eredményesnek kell lennünk, és el kell érnünk a kitűzött célt, a bennmaradást – mondta a klubhonlapnak a zalaegerszegiek legújabb szerzeménye.

A Fraditól igazolt magyar játékost az NB I kiesőjelöltje – hivatalos