Rangadóval indult az NB I 25. fordulójának szombati játéknapja, hiszen a negyedik helyen álló ZTE fogadta a második Puskás Akadémiát.

I. félidő

Az 5. percben Meshack húzott befelé a jobboldalról, három védőt is becsapott, majd 14 méterről, középről célba vette a jobb sarkot, Tóthnak kellett nagyot védenie rögtön a meccs elején. A másik oldalon Baluta kísérletezett először, majd nem sokkal később a ZTE középpályása, Halilovic lőtt kevéssel a bal sarok mellé 23 méterről.

A Puskás első nagyobb helyzete Kozák előtt adódott, amikor is Favorov csúsztatása után került szembe a kapussal a cseh támadó 13 méterre a kaputól, de Demjén nagyon jól mozdult ki, így Kozák már nem tudta eltenni mellette a labdát. A 32. percben Tajti szöglete után Koszta fejelt hét méterről a jobb sarok mellé.

II. félidő

Akárcsak az első, úgy a második játékrész is Meshack veszélyes lövésével indult, a támadó ezúttal Kosztától kapott vissza sarokkal egy kényszerítőt, de 17 méterről kevéssel a jobb felső fölé lőtt. Az 52. percben Favorov végezhetett el jó helyről, 22 méterről szabadrúgást és veszélyesen is csapódott a labda, de végül ez is valamivel nagy volt.

A 71. percben sem hiányzott sok a Puskás-gólhoz, ekkor Gera remek passza után Nagy Zsolt 11 méterről lőtt a bal alsó mellé. A 75. percben Skribek beadását fejelte mellé 9 méterről Stronati előrevetődve – ez sem sokon múlott.

A 90. percben majdnem jött a csattanó a végén: Sankovic szerzett labdát és tört be a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről lőtt, ám Tóth Balázs ujjheggyel a lécre ütötte, onnan pedig kifelé pattant a labda.

NB I, 25. forduló

Zalaegerszegi TE FC–Puskás Akadémia 0-0

ZTE: Demjén – Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi – Sankovic, Bedi (Spoljaric) – Meshack (Milovanovikj, 79.), Halilovic (Posztobányi, 82.), Tajti – Koszta.

Puskás: Tóth B. – Joao Nunes, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Szolnoki (Gera, 46.), Van Nieff, Favorov – Corbu (Skribek, 64.), Kozák (Shahab, 69.), Baluta (Bakti, 64.).

A Fradi is igazolhat egyet Ukrajnából: A Dinamo Kijevtől jöhet válogatott szélső – sajtóhír