Az OTP Bank Liga 27. fordulójának nyitómérkőzésén a Honvéd ahhoz a Zalaegerszeghez látogat, amely az elmúlt hat mérkőzésén nem kapott gólt.

Zalaegerszegi TE FC-Budapest Honvéd (20.00)

Molnár Balázs (ZTE):Egy négymeccses sorozat kezdődik a pénteki találkozóval, amelyben háromszor játszunk idehaza. A jövő héten Újpestre utazunk, majd fogadjuk a Paksot és az MTK-t. Azt gondolom, hogy ezeken a találkozókon nagyjából meg is alapozhatjuk a későbbi helyezésünket.

A Honvéd játékát szerintem egész jól feltérképeztük, egy párharcokban erős, egyénileg pedig jó képességű labdarúgókból álló együttes lesz az ellenfelünk. Megvannak a gyengéik is, de ezekről most nem beszélnék…, nem árulnám el, mire gondolok.

A lényeg, hogy csapatként szeretnénk felülmúlni az ellenfelet. A stabil védekezést meg kell tartanunk, ám minél több helyzetet is szeretnénk kidolgozni, hiszen a támadójátékunkon kell javítani, ezt mi is látjuk. Erről már beszéltünk, ugyanakkor azt is elmondtuk, hogy a bajnokság hátralévő részében a fiatal támadóinknak több szerepet szeretnénk adni, hogy bebizonyítsák, élni tudnak a lehetőséggel. Ezt az irányt tartani akarjuk. (zaol.hu)

Nebojsa Vignjevic (Honvéd): – Örülök, hogy többen is visszatértek, Zsótér Donátnak lejárt az eltiltása, illetve a Paks elleni meccs hajrájában beszálló Tamás Krisztiánra is számíthatunk már, ha még nincs is készen arra, hogy kilencven percet játsszon, de már a csapattal edz, itt van velünk, ez mindenképpen jó hír.

Nehéz meccsre számítunk, ellenfelünk hat mérkőzés óta nem kapott ki, karakteres, stílusos csapatról van szó, amely az utóbbi időszakban nem lőtt sok gólt, viszont még annál is kevesebbet kapott, a kapott gól nélkül sorozat pedig komoly fegyelmezettségről árulkodik.

Ettől függetlenül természetesen azért utazunk Zalaegerszegre, hogy elhozzuk a három pontot, ehhez még fegyelmezettebb, még koncentráltabb játékra lesz szükség, ebben is felül kell múlni a riválisunkat. Ahogy mindig, ezúttal is kielemeztük a magunk mögött hagyott találkozót, megbeszéltük a srácokkal, hogy mi az, ami jól működött és ami az, ami nem. A Paks elleni játékkal nem voltam boldog, főleg a támadásokat illetően, mert a fegyelmezettségre nemcsak hátul, elöl is szükség van. Sok labdát veszítettünk, ez volt a kulcsa annak, hogy nem tudunk támadásban jobban teljesíteni. Remélem, a srácok is megértették ezt és nem követünk el hasonló hibákat a következő meccseken, ha így lesz és folyamatosan fejlődünk, akkor eredményesek lehetünk, pontosabban, csak akkor lehetünk eredményesek. (honvedfc.hu)