A mérkőzés előtt a hatodik helyen álló ZTE a hetedik Paksot fogadta az NB I középmezőnyének rangadóján.

I. félidő

Nagyon eseménydús első félidőt hozott a mérkőzés, amelyet a Paks kezdett jobban, olyannyira, hogy Ádám Martin már a negyedik percben közelről a kapuba bólintotta Haraszti baloldali beadását. A paksi támadónak a 28. bajnokiján ez volt a 27. találata. Windecker nem sokra rá tovább növelhette volna az előnyt, ám Demjén vetődve védte a jobb sarok felé tartó fejesét.

Ezzel pedig lendületbe hozta csapatát. A ZTE ugyanis a 20. percben egyenlített, miután Szabó János hibája után Tajti 10 méterről kapásból a jobb alsóba lőtt (1-1). A zalaiak középpályása kicsivel később meglőhette volna második gólját is, de nagy helyzetben az oldalhálóba lőtt. Igaz, a második ZTE-találat így is meglett: Meshack helyezett 17 méterről okosan a jobb sarokba még a szünet előtt (2-1).

II. félidő

Az 55. percben a szünetben csereként beállt Böde Dániel egyenlíthetett volna, Osváth jobboldali beadását teljesen üresen fejelhette kapura 11 méterről, de egy kevéssel mellé csúsztatott.

Ádám Martin azonban nem sokkal később nem hibázott, és Medgyes baloldali beadását az ötösön belülről a kapuba fejelte (2-2). Két percre rá pedig Ádám egy újabb baloldali beadást kotort a kapuba, így csatára 28. és 29. idei találatával fordított a Paks (2-3).

A ZTE próbálkozott az újabb egyenlítéssel: Lesjak előbb kézzel talált a kapuba, így gólját utólag jogosan érvénytelenítették, majd közeli fejesét Nagy G. segítette a felső lécre.

Az utolsó másodpercekben kissé elszabadultak az indulatok. Egy beívelést követően Kovács Nikolasz mellett esett el Mocsi, a 11-es gyanús esetet vizsgálta is a VAR, de Bogár Gergő végül nem ítélt büntetőt, sőt, rögtön le is fújta a mérkőzést. Bognár György csapata így 3-2-es győzelmet aratott.

NB I, 29. forduló

ZTE-Paks 2-3 (Tajti 20., Meshack 38., ill. Ádám 4., 59., 61.)

ZTE: Demjén – Lesjak, Mocsi, Kálnoki Kis, Gergényi – Halilovic (Spoljaric, 70.), Bedi – Sankovic, Tajti (Grzan, 77.), Meshack – Zsóri (Rebernik, 46.).

Paks: Nagy G. – Kinyik, Gévay, Szabó J. – Osváth (Kovács N., 68.), Haraszti (Böde, 46.), Windecker, Kesztyűs (Balogh B., 46.), Medgyes – Szabó B., Ádám (Sajbán M., 80.).