Eric McWoods keddi leigazolása után újabb játékossal állapodott meg a ZTE: fél év kölcsönbe érkezik csapatunkhoz a Nafta Lendva támadó középpályása, Stjepan Ostrek. A már a felkészülés kezdete óta a zalaegerszegiekkel készülő Ostrek a szlovén másodosztály egyik legjobbja volt, kiváló szabadrúgáslövő és kreatív játékos – mutatta be új szerzeményét a ztefc.hu.

A 23 éves, varasdi születésű horvát futballista fiatalon az olasz, akkor a Serie A-ban szereplő Catania U19-es együttesét erősítette, később a Koprivnica, a Slaven Belupo, az NK Varazdin és a Medjimurje csapataiban futballozott, majd 2017 nyarán igazolt a Lendvához, ahol 76 bajnokin 17 gólt szerzett, az idei szezonban 19 bajnokin ötször talált be, a Szlovén Kupában pedig három meccsen három gólt lőtt. Játszott a múlt szombati, Dinamo Zagreb elleni edzőmeccsünkön is, ahol szintén jó benyomást tett a szakmai stábra.

Örömmel érkeztem Zalaegerszegre, hiszen bár Lendván is jól éreztem magam, a magyar első osztályba igazolás előrelépés számomra. Már ősszel is edzettem néhány alkalommal a ZTE-vel, így a beilleszkedéssel nem volt gondom, már ismerem a stábot és a játékostársakat is. Nagy terveim vannak, szeretnék bizonyítani, és minél többet segíteni a csapatnak a célok elérésben – nyilatkozta a klubhonlapnak Ostrek a szerződés aláírása után.