A Zalaegerszegi TE FC ciprusi-kongói kettős állampolgárságú középpályása, Fanos Katelaris a közösségi oldalán tálalt ki a MOL Fehérvár FC elleni utolsó bajnokin történt sajnálatos történésekről. A 23 éves játékos azt írta, miután többször is hallotta bemelegítés közben, hogy a zalaegerszegi drukkerek rasszista megnyilvánulásokkal illették a Vidi labdarúgóit, közölte Márton Gábor vezetőedzővel, hogy nem fog pályára lépni.

– Mindenekelőtt ember vagyok, pontosabban egy fekete ember. Büszke vagyok rá! Ma a meccs alatt egy drámai esemény történt a bemelegítésem során. A szurkolóink rasszista hangokkal és huhogással illették az ellenfél játékosait a bőrszínük miatt. Ez háromszor is megtörtént, ezután úgy döntöttem, hogy abbahagyom a bemelegítést, és nem lépek pályára a meccs hátralévő részében – írta bejegyzésében az Omonia Nicosiától fél évre kölcsönvett játékos.

Katelaris posztjában utalt George Floyd sokkoló halálára és az azt követő tiltakozáshullámra is és hozzátette, tudja, hogy nem akadályozhatja meg ezeket a megnyilvánulásokat.

– De egészen a halálom napjáig harcolni fogok a hitem mellett.

Nincs helye a rasszizmusnak sem a pályán, sem azon kívül

– zárta bejegyzését Katelaris.

A 7-szeres ciprusi válogatott középpályás a tavaszi szezonban 13 mérkőzésen lépett pályára, gólt nem szerzett.

First of all I'm a man, and more specifically a black man. I'm proud of it! Today during the match something dramatic…

Közzétette: Fanos Katelaris – 2020. június 27., szombat