A ZTE Demjén Patrik, Nikola Mitrovic, Radó András és Oleg Holodiuk után újabb játékossal erősítette meg keretét, miután a MOL Fehérvár FC-től egy évre kölcsönvették Tamás Krisztiánt, aki a zalaegerszegiek ötödik nyári szerzeménye.

A balhátvédként bevethető játékos az összes korosztályos válogatottban pályára lépett, 2011-ben pedig az AC Milan U19-es együttesébe igazolt. A milánóiaktól kölcsönbe a Serie B-ben szereplő Varese együtteséhez igazolt, majd a cseh élvonalbeli Slavia Praha csapatában futballozott. Ezt követően az olasz Spezia Calcio-ban, majd az NB I-es Gyirmótban játszott, az elmúlt két évben pedig a MOL Fehérvár FC-t erősítette, amellyel bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett a még mindig csak 24 éves játékos.

A ZTE már régóta érdeklődött irántam, télen is felmerült a váltás lehetősége, most végre sikerült nyélbe ütni az átigazolást – kezdte Tamás Krisztián a ztefc.hu-nak. – Szerettem volna új környezetbe kerülni, és megmutatni, mire vagyok képes, így már alig várom, hogy csütörtökön csatlakozhassak a ZTE felkészüléséhez.

Több külföldi klubban játszottam, ahol sok tapasztalatot gyűjtöttem, ezeket is fel fogom használni ahhoz, hogy minél jobb eredmény eléréséhez segítsem a Zalaegerszeget.

A ZTE új igazolásának első szavaiból is hallatszik, milyen lelkesedéssel érkezett új csapatához.

Azt biztosan megígérhetem, hogy a maximumot fogom nyújtani mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken. Fizikailag gyors, nagy futómennyiséget bíró játékosnak tartom magam, ezen kívül a technikám az, ami az erősségem lehet majd. Nagy reményekkel és elánnal vetem magam a munkába, aminek biztos vagyok, hogy meg is lesz az eredménye! – tette hozzá.

Válogatott játékost igazolt az NB II-es csapat – hazai átigazolási hírek