A francia footballski.fr honlap összegyűjtött öt olyan, NB I-ben játszó fiatalt, akikre szerinte érdemes lesz figyelni a jelenlegi szezonban. És, akiket külföldön is kiszúrhatnak maguknak a csapatok. Az ötfős listán meg is indokolták döntéseiket játékosonként.

ZSÓTÉR DONÁT (ÚJPEST)

Eleven, technikás, mindkét lábával jól lő, és mindkét szélen bevethető – így dicsérik az Újpest labdarúgóját, akinek lövéseit külön is kiemelik. A honlap beszámol róla, hogy a Videotonnál nevelkedett, aztán a Honvédban robbant be. Ahogyan írják:

alacsony, de zömök, nem ijed meg a párharcoktól, és nem esik el a kisebb ütközésektől sem.

VIDA MÁTÉ (VASAS)

A Vasas pimasz támadásainak és kérlelhetetlen védekezésének köszönhette tavalyi sikerét – vallják a franciák. Mindkettőben fontos szerepe volt Vidának, akit fáradhatatlan labdarúgónak írnak le, és aki íveléseivel, hosszabb labdáival nagy területeket képes nyitni, ezzel komoly veszélyt jelent támadásban. A játékos akár Gera Zoltán utódja is lehet a válogatottban.

BOBÁL DÁVID (HONVÉD)

A 3-5-2-es felállás sokszor gondot jelent a védőknek, de Bobál Dávid ehhez remekül alkalmazkodott – írják még Marco Rossi bajnokcsapatának taktikája kapcsán. Az új edző, Erik van der Meer is bízik benne, ő már a 4-3-3-as felállásban leginkább a védelem közepén.

Hatékony a levegőben, kemény a párharcokban (igaz, néha kicsit túlságosan is), és Lovriccal párban nagy értéke a címvédőnek.

KOSZTA MÁRK (MEZŐKÖVESD)

Kissé meglepőnek írják le nyári klubváltását (a Honvédból igazolt el), de úgy vélik, egy kissé szerényebb csapatnak akár a vezére is lehet azok után, hogy tavaly Eppel Márton és Davide Lanzafame után ő volt a kispestiek legeredményesebbje. Kosztát sokoldalú játékosként mutatják be, aki nagyon technikás, a támadósorban szinte bárhol bevethető, és közvetlen szabadrúgásból is képes gólt szerezni.

ÓVÁRI ZSOLT (DIÓSGYŐR)

Már az is sokat mond róla, hogy Király Gábornak szerezte első gólját – írják a franciák. Miután tavaly a Puskás Akadémiával az NB II-ben játszott, idén hamar beilleszkedett az élvonalbeli Diósgyőrbe is, ahol elsősorban jó egy az egy elleni játékával emelkedett ki eddig.