NB I, 24. forduló

Kisvárda-Puskás Akadémia, 15:15

Supka Attila (Kisvárda): – Kétségtelen, az utóbbi meccsek nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna, a játék időszakonként rendben volt, de nem láttuk a csapaton azt a tüzet és akaratot, ami korábban jellemzett bennünket. Olyan mérkőzést kell játszanunk, olyan teljesítményt kell nyújtanunk, amiben benne van a három pont megszerzésének lehetősége. Ez már csak azért is fontos, hogy nyugalmat tudjunk teremteni a csapat háza táján, és nyugodtan tudjunk készülni a következő mérkőzésre. Nagyon fontos fellépés előtt állunk! Igen, hiszen az utóbbi meccseken a felcsútiak is botlottak egyet-egyet a kupában és a bajnokságban is. Ha elkapjuk a fonalat, és mindenki azt hozza ki magából, amit kérünk és elvárunk tőle, akkor ezt a mérkőzést meg tudjuk nyerni. Teljesen mindegy, hogy ki szerzi a gólt, csak jusson már végre a kapuba a labda. Ahogy mondani szoktuk, szúrjunk le egy ásót a kapu elé, aztán az sem baj, ha arról pattan be… A viccet félretéve, vannak olyan játékosaink, akik akár átlövésből, akár szöglet- vagy szabadrúgásvariáció után képesek gólt szerezni. De teljesen mindegy, hogy miből szerezzük a gólt, csak az lenne a lényeg, hogy mi szerezzünk vezetést, és onnantól kezdve sokkal könnyebb lenne a helyzetünk. Az utóbbi meccseinken rendre az eredmény után kellett, többször a meccs korai szakaszában kerültünk hátrányba, ezt most mindenképpen el kell kerülnünk. (kisvardafc.hu)

Honvéd-MTK Budapest, 17:30

Horváth Ferenc (Honvéd): Megbeszéltük a fiúkkal és mindenki pontosan tisztában van azzal, hogy egy győzelemmel még nem történt semmi, a Honvéd továbbra is kieső helyen áll. Egy apró lépést tettünk, ugyanígy kell továbbmennünk a folytatásban is. Azért jelentett különösen sokat a felcsúti győzelmünk, mert végre lett eredménye a közös munkának, amit nagyon vártunk már. Ráadásul erősíti a csapatban a hitet, hogy nemcsak szenvedélyes, fegyelmezett játékra képesek, hanem ezzel együtt nyerni is tudnak. Erre a pozitív élményre szeretnénk építeni a folytatásban is, hiszen még tíz sorsdöntő mérkőzés vár ránk. Továbbra is nehéz helyzetben vagyunk, a pontok gyűjtése mellett szeretnénk a lehető leghamarabb a vonal fölé kerülni, és ott is maradni a szezon végéig – mondta a tréner, majd reagált arra a felvetésre is, hogy az NB I-es mezőnyből már csak a Honvéd nem nyert sorozatban legalább két bajnokit. – Éppen itt lenne akkor az ideje ennek is, hiszen minden pontra, minden sikerre szükségünk van. Az MTK jó formában van, nem véletlenül tagja az élmezőnynek, stílusos futballt játszik, de a PAFC is jó szériában fogadott minket, mégis győzni tudtunk. Hinnünk kell a sikerben, végig dolgozni azért, hogy nyerjünk, és ha ez megtörténik, akkor lehetünk eredményesek, azt a Fradi és a Felcsút ellen is megmutattuk, az élcsapatokkal is felvesszük a versenyt! (honvedfc.hu)

Michael Boris (MTK Budapest): – A regeneráció után a hibák átbeszélése a legfontosabb, onnantól pedig az, hogy a legjobban kielemezzük a Honvéd játékát. Nem három védővel, hanem néggyel játszottak hátul, illetve az egyik játékosukat öt sárga miatt eltiltották. Gazdag kettőt lőtt szombaton, Zsótér pedig mindig veszélyes, figyelni kell rájuk. Vasárnaptól csak a Honvédra koncentrálunk. Fontos, hogy az első perctől jól játszunk, ne csak a második félidő elejétől. (mtkbudapest.hu)

Ferencváros-Diósgyőr, 19:30

Szergej Rebrov (Ferencváros): – A DVTK ellen mindig nehéz játszani, ezt láthattuk a két csapat utolsó bajnokiján, amikor hiába dolgoztunk ki több helyzetet, nem tudtunk élni velük, és a végén ők szereztek gólt, amivel megnyerték a meccset. Szeretnénk visszavágni ezért a vereségért, de nem lesz könnyű dolgunk. Minden játékosomtól maximális koncentrációra lesz szükség, hogy jó eredményt érjünk el. Az ellenfelünknél új vezetőedző ül a padon, akivel kapcsolatban kevesebb információ áll a rendelkezésünkre, hogy felkészülhessünk belőle. Emellett a DVTK játékosai is jó emlékeket őriznek a legutóbbi, ellenünk lejátszott meccsről, épp ezért nagy önbizalommal fognak pályára lépni ellenünk. Ellenfelünk minden meccsen azért lép pályára, hogy elkerülje a kiesést, ami még veszélyesebbé teszi őket. Nehéz összecsapás vár ránk kedden este. (fradi.hu)

Zoran Zekic (Diósgyőr): – Minden edzésen próbálok önbizalmat csöpögtetni a játékosokba, mert az első közös találkozónkon bebizonyították, hogy tudnak 90 percen keresztül koncentrálni, és a bajnokesélyes ellen győzni idegenben. Ám ez már másfél hónappal ezelőtt történt, kedd este egy vadonatúj mérkőzés következik. A helyzetünk viszont ugyanaz, azzal a különbséggel, hogy egyre fogy a hátralévő mérkőzések száma. Elsősorban azért működött a taktika, mert úgy küzdött a csapat, mintha az életéért harcolt volna. Védekezésben most is ugyanazt a küzdőszellemet és kompakt helyezkedést várom a csapattól, mint januárban. Támadásban viszont lehetőség szerint többet, mert csak a múltkorinál gyorsabb, és kapura veszélyesebb játék vezethet sikerre. Azonban ne feledjük, az FTC egy jó csapat, nem csak a kedd esti mérkőzés, hanem az egész bajnokság elsőszámú esélyese. Molnár Gábor korábbi sérülése nem javul, továbbra sem áll rendelkezésre, ezért folyamatosan keresem a legjobb megoldást a középpálya megerősítésére. Egy olyan játékosra van abban a pozícióban szükség, aki kellően labdabiztos, és meg tudja játszani a társait. Vezetőedzőként sok döntést kell hoznom, sosem akarok hibázni, néha mégsem ül az elképzelésem, de addig soha nem nyugszom, amíg meg nem találom a megoldást. Polgár Kristóf viszont elkezdte az edzéseket, igaz, először utol kell érnie magát, és rajta kívül is többen is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak. (dvtk.eu)

Interjú a Honvéd magyar válogatottjával: “Megállnám a helyem a Serie A-ban” – a kulcsember az NB I egyik bennmaradójáról, Rossi és Horváth Ferenc közös vonásairól