Az OTP Bank Liga előző idényében 11 találattal a góllövőlista élmezőnyében zárt és a kövesdiek meghatározó futballistájának számító Stefan Drazic júliusban hagyta el magyar klubját, és a kínai másodosztályban szereplő, korábban Huszti Szabolcsot és Elek Ákost is foglalkoztató Csangcsun Jataj igazolta le.

A Távol-Keleten azonban nem jöttek be a 27 éves csatár számításai, összesen csak 11 bajnokin kapott szerepet, ezeken 1 gól és 1 gólpassz volt a mérlege, de a holland Zivkovic vagy a kínai Yang Chaosheng mögött inkább csak kiegészítőemberként tekintettek rá klubjánál, egyszer volt kezdő és tízszer csere.

Úgy tudjuk, hogy Drazic emiatt máris távozna Kínából és felmerült annak a lehetősége is, hogy ismét Mezőkövesden futballozzon. A klubnál nem titkolják, hogy csatárt még mindenképpen igazolnának a télen, nyilván tisztában vannak Drazic képességeivel is, és információink szerint már egyeztettek is felek a támadó esetleges visszatéréséről. Megegyezésről azonban még nincs szó.

A szerb légiós 2018 telén érkezett az NB I-be és alapemberré nőtte ki magát a matyóföldi gárdánál, 43 élvonalbeli találkozón 14 gólt szerzett.

Egy korábbi interjúnk Draziccsal:

Interjú: “El tudnám magam képzelni a Fradiban vagy a Vidiben” – az NB I gólkirály-jelöltje Király nadráglehúzós esetéről is beszélt

FRISS: A Mezőkövesd csütörtök délután hírt adott a csapat csatárkeresésével kapcsolatban.

“Mint két nappal ezelőtt beszámoltunk róla, egy külföldi élvonalban szereplő játékos leigazolásával kapcsolatban egyeztetett a Mezőkövesd Zsóry FC. Friss információ, hogy a klubja egyelőre nem engedi el támadót – a játékos és klubunk közös szándéka ellenére –, miután pótlását jelenlegi helyén még nem sikerült megoldaniuk, esetében a tárgyalások tovább folytatódnak – tudtuk meg Tóth László szakmai igazgatótól.

Mindeközben újabb két labdarúgóval egyeztetett klubunk, akik szintén szívesen igazolnának együttesünkhöz, ugyanis számukra is vonzó a Mezőkövesd előkelő bajnoki helyezése és az esetleges Európa Liga indulás. A tárgyalások folyamatosan zajlanak a lehetséges érkezőről.

Az egyeztetéseket nehezíti, hogy bár a lehetséges személyek nem képezik az alapcsapat részét, mégis érvényes szerződéssel rendelkeznek. Csapatunk a két korábban bejelentett játékos mellett összesen egy csatár leigazolását tervezi a télen, újabb labdarúgók csak extrém esetben, például sérülés esetén jöhetnek szóba – mondta el a szakember.”