Mezőkövesd-FTC 0-1

Kuttor Attila (Mezőkövesd): Ezen a meccsen egy kívülálló nem tudta volna eldönteni, hogy melyik csapat harcol a bajnoki címért és melyik a kiesés ellen. Nagy helyzeteket hibáztunk, de a mezőnyben egyenrangú partnerek voltunk, semmiből rúgott gólt a Fradi, a második félidőben pedig a vendégek fölé kerekedtünk. Mindezek ellenére gratulálok a Ferencvárosnak. Nem lehetek elégedetlen, amit terveztünk azt végrehajtottuk, de a helyzeteket be kell rúgni, ezen javítunk a következő időszakban. (mezokovesdzsory.hu)

Thomas Doll (FTC): – Nagyon fontos volt, hogy máshogy lépjünk fel a rosszul sikerült Magyar Kupa-mérkőzést követően. A meccs elején lehetett érezni, hogy kicsit bizonytalan a csapat. Azt gondolom, a mérkőzést uraltuk, de hiányoltam, hogy a második soron át tudjuk vinni a passzokat. Ha birtokoltuk a labdát, akkor egészen jól járattuk, ez tetszett. Azon kell tovább dolgoznunk, hogy bátrabbak legyenek a játékosok, és ha nálunk van a labda, eljuttassák az üres zónákba a labdát. Böde Dani szép gólt fejelt, jól kombináltak, jól kijátszották a helyzetet, nem volt egyszerű a labda befejelése, de sikerült neki a hosszú sarok felé fejelni.

A második félidőben megvolt a lehetőségünk, hogy eldöntsük a mérkőzést egy második góllal. Nem tettük meg, a mérkőzés menete pedig kicsit megfordult, majdnem kiegyenlített a Mezőkövesd. Kicsit hiányoltam a második félidőben, hogy konkrétabbá váljanak a játékosok, hogy szerezzünk második gólt. Ami viszont tetszett, hogy szervezett volt a csapat, nem futottunk bele kontrákba. A magasan előre ívelt labdákat nem lehet megszüntetni, ezek a mérkőzés utolsó tíz percében elő szoktak fordulni.

A Mezőkövesd az utolsó, de hosszú a szezon, minden jót kívánok nekik, szeretem ezt a stadiont, mindig jó itt a hangulat. Most vezetünk, de nem fogunk egész héten a tabellával foglalkozni, és azt nézni, hogy elsők vagyunk. Ha megfigyeljük, hogy hét héttel ezelőtt hol álltunk: akkor hetedikek voltunk körülbelül, sok sérült játékosunk volt, az új játékosok még nem értek be. Engem sokfelől kritizáltak, így hosszú út vezetett idáig. Mindannyian várjuk a következő mérkőzésünket a Debrecen ellen. Az egyetlen negatívum, hogy Leandro és Otigba a két sárga lapja miatt nem játszhat, így improvizálnunk kell jövő héten. (fradi.hu)

Újpest-Videoton 2-2

Nebojsa Vignjevic (Újpest):

A gyors gól után sokkot kaptak a fiúk, és emiatt több olyan hibát is elkövettek, amiket egyébként nem szoktak. A piros lap után jó időben rúgtuk az első találatunkat, majd a végén még a győzelmet is megszerezhettük volna. Nem vagyok maradéktalanul boldog, mert az utolsó percek alapján ebben az összecsapásban több volt.

A büntető amúgy megmutatta, mi is a mi gondunk. Ha emlékeznek Diagne-re, ő akkor is bevágta a büntetőt, amikor az egész stadion ellene volt. Aztán rúgott még egyet, majd összesen 10-et. Ő ilyen karakter volt. Az első félidőben nem láttam ilyen erős karaktert a csapatomban. A második félidő már jobb volt. Gratulálok a csapatnak, hogy kétgólos hátrányról visszajöttek, valamint gratulálok Marko Nikolicsnak is, mert az első félidőben valóban jó teljesítményt nyújtott az együttese. (ujpestfc.hu, vidi.hu)

Marko Nikolc (Videoton): – Nehéz erről a meccsről beszélni. Leginkább az első félidőt tudom értékelni, akkor jól játszottunk, hamar megszereztük a vezetést, kapufánk is volt, a hazaiakat pedig távol tudtuk tartani a kapunktól. Talán a szezon legjobb játéka volt ez tőlünk, ugyanúgy kontrolláltuk a találkozót, ahogyan a múlt héten a Puskás Akadémia ellen – talán még jobban is. A második félidő csúnya volt.

A lelátón és a pályán is olyan dolgok történtek, amelyek nagyon rossz képet festenek a labdarúgásról, valamint más fontos, emberi értékekről is. Nem voltunk elég okosak, nem kezeltük jól ezt a helyzetet. Azt mondtam a fiúknak, hogy nekünk ennél jobbnak kell lennünk. Férfiasan kell viselnünk azt, ha ilyen helyzetek adódnak.

Focizni tudnak a játékosok, ezt az első félidőben is láttuk. Nehéz helyzetben vagyok, mert egyrészt meg kell védenem a játékosokat, tudniuk kell, hogy mellettük állok. Ugyanakkor kritizálnom is kell őket ha úgy adódik, azt pedig nekik is elmondtam, hogy máshogy kell kezelniük azt, ha legközelebb ilyen helyzetbe kerülnek. (vidi.hu)

DVSC-Paks 3-2

Herczeg András (DVSC): – Sajnos megint hátrányba kerültünk, de dicséret a csapatnak, hogy megfordította a meccset, ez nagy mentális erő. A Paks nagyszerű csapat, ezt igazolta, gratulálok is Csertői Aurélnak és az ellenfélnek. Szervezettek voltunk, de sokszor mezőnyfölényben volt a Paks. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyerni ezt a nehéz találkozót. (dvsc.hu)

Csertői Aurél (Paks):Az eredményességre kell rámennünk, mert úgy néz ki a dolog, hogy a jó futballal nem tudunk pontokat szerezni. Időnként uraltuk a játékot, helyenként szép és jó focit játszottunk, de ellenfelünk gyakorlatilag az összes hibánkat kihasználta. Az nem volt benne a játékunkban, hogy négyet rúgunk, és megint nem tudtuk lehozni nullára a meccset. Pedig két góllal akár két mérkőzést is meg lehet nyerni. Összességében mindegy mit mondunk, hogy játszottunk, csak az eredmény számít. Most pedig vesztettünk, szomorú vagyok. (paksifc.hu)

Haladás-Diósgyőr 0-3

Pacsi Bálint (Haladás):Egyik oldalon mennyiség, másikon minőség.

Úgy védekeztünk, hogy én szégyellem magam játékosaim helyett, szégyen és gyalázat, amit védekezés címszó alatt bemutattunk. Emellett mind az első, mind a második félidőben olyan helyzeteket hagytunk ki, amit első osztályban nem lehet, ezeket pedig az ellenfél megbüntette.

A Diósgyőr a szünetben olyan, az Illés Akadémián nevelkedett játékost cserélt be, aki most már válogatott. Hogy gondolok-e a kiesésre? Nem. De magyarázkodni felesleges, ez a játék nem arról szól, hogy mit csináltunk jól a mezőnyben, hanem arról, hogy minimum egy góllal többet rúgj ellenfelednél.

Bódog Tamás (Diósgyőr): Az első félidőt jól kezdtük, ám 15-20 perc után a Haladás átvette az irányítást, ebben a periódusban szerencsénk is volt, kimaradtak a szombathelyi helyzetek. A második félidő már rendben volt, az üres területekre bemozogtunk, volt akarat, ötlet és  jókedv a játékunkban, megnyertük a párharcokat. Az ellenfél nem tudott mögénk kerülni. Ugyanakkor az első félidőben akadtak olyan hiányosságok, amiket ki kell elemeznünk. Ami a cseréket illeti: Nonót és Ugrait a szünetben akartam behozni, hogy lendületet adjanak játékunknak, ám sérülés miatt spanyol játékosomat már korábban be kellett cserélnem. Szerencsére Ugrai – bár nem örült neki – megértette, miért csereként számolok vele. Ilyen az élet, ha a csapat nyer, az edző jól cserélt, ha kikap, akkor rosszul. (haladas.hu)