A tavalyi szezonhoz kísértetiesen hasonlóan áll a Videoton az NB I-ben. A fehérváriak akkor a Honvéddal haladtak fej-fej mellett a bajnoki cím megszerzéséért, azonban a kispestieknek volt annyi előnyük, hogy több győzelmet szereztek (a helyezés eldöntésénél legelsőként ez számít), emiatt pedig egyenlő pontszám esetén őket illette volna meg a bajnoki cím. A Vidinek ezért az utolsó fordulóban támadnia kellett a győzelemért a Honvéd elleni “bajnoki döntőben”, más kérdés, hogy kikapott, így a Kispest végül pontelőnnyel nyerte az NB I-et.

Akkor, a sorsdöntő összecsapás előtt nem sokkal ki is akadt a csapat vezetőedzője, Henning Berg, amiért ez a szabály a magyar élvonalban.

Csak ennek a szabálynak köszönhetően állunk a második helyen, miközben több gólt szereztünk, jobb a gólkülönbségünk és kétszer is megvertük (2-1-re és 3-0-ra – a szerk.) már a riválisunkat. Ilyen szabályt még nem láttam, hallottam, de ez van

– nyilatkozta akkor az nrk.no honlapnak a norvég tréner. Az 1-0-s kispesti győzelem és a bajnoki döntő után George F. Hemingway klubtulajdonos akkor picit gúnyosan meg is jegyezte, külön örül, hogy már nem kell idegeskednie a Videoton edzőjének az általa kifogásolt szabály miatt.

A Fradi ezúttal gólelőnnyel vezethet

Vesztett pontok tekintetében ezúttal a Videoton és az éllovas Fradi áll ugyanúgy. Igaz, a Vidinek szerdán meg kell vernie a Honvédot, hogy pontszámban is utolérje a zöld-fehéreket. Érdekesség, hogy ha csak Marko Nikolic csapata nem végzi ki irreálisan nagy különbséggel a Honvédot, de győz, akkor hiába áll majd ugyanannyi ponttal, mint a Ferencváros, ezúttal is csak a második helyre fog szorulni.

Annyi a különbség, hogy ezúttal a rosszabb gólkülönbsége miatt nem tudna az első helyre lépni (a megnyert meccsek száma egyforma lenne a zöld-fehérekkel).

A fehérváriaknak jelenleg hattal rosszabb a gólkülönbségük, úgyhogy ezen a téren bele kell húznia a csapatnak. Ha azt a forgatókönyvet vesszük alapul, hogy egyik csapat sem hibázik már a folytatásban, akkor a Videotonnak a bajnoki aranyhoz vagy meg kellene vernie majd a Fradit május 5-én a Pancho Arénában, vagy döntetlen esetén a Ferencvárosnál nagyobb különbséggel kellene nyernie a meccseit a folytatásban.