A MOL Vidi FC csütörtökön 18:55-től, a BATE Boriszov ellen kezdi meg a szereplését az Európa Ligában, a Groupama Arénában. A mérkőzést is felvezetve nyilatkozott hosszabban a klubot érintő legfontosabb témákról Kovács Zoltán sportigazgató.

Az EL-főtáblára jutásról

“Nagyon boldog vagyok, sőt bevallom, egy kicsit elégedett is, de utóbbit gyorsan vissza is vonom, mert az én pozíciómban soha nem lehet elégedett egy vezető. Egyébként ugyanezt látom a stábon, illetve a játékosokon is: mindenki nagyon örül, hogy sikerült ilyen messzire eljutnunk, de az elégedettségnek, illetve a jóllakottságnak nyomát sem látni senkin. Tudjuk, hogy mik a céljaink, és még csak az elsőt értük el közülük. (…) Az az eufória, ami most a csapatot körülveszi, nem a levegőből pottyant közénk, hanem a rengeteg elvégzett munka eredménye. Élvezzük a helyzetet, amiben most vagyunk, hiszen magyar klubcsapattól az Európa Liga csoportköre is hatalmas eredménynek számít, de nem turistának jöttünk el idáig, hanem igenis meg akarjuk mutatni magunkat az európai mezőny ellen is” – mondta a molcsapat.hu oldalán.

 

Az európai célokról

Nyilván nagyon nehéz a csoportunk, de szeretném leszögezni, hogy nem kerülhettünk volna olyan csoportba, ahol csak a helytállás lenne a célunk. Nagyon komoly terveink vannak, amiket nem szeretnék számszerűsíteni, de annyit mondhatok, hogy a tisztes helytálláson messze túlmutatnak.

“Persze szeretnénk kiélvezni minden percét az Európa Ligának, hiszen óriási meccsek várnak ránk. Nem mellékes, hogy hat meccsnyi nemzetközi rutint biztosan bezsebelünk, és ez nagyon fontos lesz majd a jövőben, hiszen az a tervünk, hogy ezt az élményt minél gyakrabban átélhessük.”

A rossz főpróbáról a Puskás Akadémia ellen

“Úgy néz ki, nekünk néha szükségünk van egy-egy méretes pofonra, hogy visszatereljen minket a helyes útra. Nem játszottunk jól, bár vereséget sem érdemeltünk, de mindenképpen bízom benne, hogy a bajnoki vereség pozitív energiákat hoz a felszínre az Európa Liga első fordulójában.”

Lazovic távozásáról

“Lazovic ügyével kapcsolatban nem sokat tudok mondani. Ahogy a közleményünkben is olvasható, a játék jelezte felénk, hogy vissza akar vonulni, így most a szerződésének a felbontásával kapcsolatban egyeztetünk.”

A meghiúsult Dzsudzsák-üzletről

“Dzsudzsák Balázs ügyében annyit meg tudok erősíteni, hogy voltak tárgyalások, ám mivel ezek nem zárultak szerződéskötéssel, csak annyit mondhatok, hogy nem sikerült megegyeznünk a játékossal. Balázsnak természetesen további sok sikert kívánunk a pályafutásához.”

TOVÁBB: A teljes cikk itt olvasható!