Boban Nikolov egy éven belül kétszer is találkozhatott a svéd Malmövel a nemzetközi porondon. 2017 nyarán akkori csapatával, a Vardar Szkopjéval a Bajnokok Ligája selejtezőjében az 1-1-es svédországi döntetlent (ismerős?) követően 3-1-re verte otthon az északiakat.

A macedón válogatott középpályás mindkét találkozón betalált, elévülhetetlen érdemeket szerezve a továbbjutásban.

“Felőlem a kapusunk is rúghatja a gólt”

Egy évvel később, már a MOL Vidi FC futballistájaként léphetett pályára a Malmö ellen Nikolov és bár gólt nem szerzett, elégedett lehetett csapatával együtt a kinti döntetlennel.

Elég kemény volt a meccs, de taktikailag egy fenomenális találkozót játszottunk, ugyanakkor túlságosan nem is szabad elszállnunk magunktól, a földön kell maradnunk, mert vár ránk egy visszavágó is – idézi a svéd Expressen Nikolovot. – Maximálisan koncentrálnunk kell és ha úgy játszunk, mint az első találkozón, továbbjuthatunk. Nekem is volt két lehetőségem Malmöben, ami kimaradt, de a lényeg a jó eredmény, felőlem a kapusunk is rúghatja a gólt.

“Alig hallottuk egymást a pályán”

Nikolov a svédországi hangulatról és körülményekről is beszélt. Mint ismeretes, a Vidi gólja után kissé elszabadultak az indulatok a hazai táborban, különböző tárgyak, így sörösüveg és egy gyűrű is berepült a játéktérre, a fehérvári játékosokat megcélozva.

Elég durva volt az atmoszféra, de örülök, hogy nem volt ránk hatással. Próbáltam a meccs előtt elmondani az itteni, egy évvel ezelőtt szerzett tapasztalataimat a társaimnak, azt, hogy mire számíthatnak. Igaz, többen, így Danko Lazovic vagy Marko Scepovic is játszott már ennél nagyobb arénákban is. Én részemről nagyon szeretem az ilyen hangulatú meccseket, a tömött lelátókat, azt, hogy ilyen szenvedélyes szurkolók előtt játszhatok. Alig hallottuk egymást a pályán, de nem is azért voltunk ott, hogy beszélgessünk, hanem hogy futballozzunk.

“Az egyik legjobb játékvezető…”

A keddi mérkőzést követően a svédek célkeresztjébe került a szlovén játékvezető, a Malmö edzője, játékosai és a svéd sajtó szerint is nagyban hozzájárult Matej Jug ahhoz, hogy a Vidi döntetlent érjen el az első BL-selejtezőn. A svéd lap megkérdezte Nikolovot is, szerinte milyen volt a bíró?

“Hibátlan. Az egyik legjobb játékvezető, akivel valaha a pályán találkoztam. Nem érdekelte a lelátóról és a pályáról érkező nyomás sem, ami nagyon fontos. Láthatták, szinte minden egyes szituációban rárontottak a játékosok, a szurkolók is szidták. Épp emiatt hatalmas elismerés neki, ilyen körülmények között is nagyszerűen vezetett” – dicsérte a macedón a sporit.