Ezt mondta a klubvezető a legfontosabb témák kapcsán a videóinterjúban, amely az alábbi linken érhető el teljes egészében. Az alábbiakban nem a videóinterjú teljes tartalma olvasható, a beszélgetésből részleteket emeltünk ki.

Az őszi idény értékelése

Nagyon sok pillanatot ki lehetne emelni ebből a nyár óta tartó sztoriból. Amit a szakmai stáb és a játékosok ebbe beletettek, abból talán még könyvet is lehetne írni…jól megfigyelhető folyamat, hogy évről évre fejlődünk. Megint toronymagasan mi jutottunk legtovább Európában a magyar klubok közül, tavaly is közel voltunk, idén a BL-csoportkörhöz is, még ha az talán túl korai is lett volna. Sokat fejlődtünk, de még tovább kell haladnunk. Komoly sikerélménnyel gazdagodott a klub, a város és a szurkolók is. A játékosok ebből rendkívül sokat profitálhatnak. Picit talán csalódás: így most már tudjuk, hogy egy iksz elég lett volna a BATE ellen, ehhez az itthoni, első csoportmeccsen voltunk közelebb, de ott még naivan játszottunk, azt hittük, lehet úgy futballozni, mint a magyar bajnokságban.

Úgy érzem, nem a jobb csapat jutott tovább, mi is vagyunk legalább olyan erősek, de ezt persze be is kell majd bizonyítanunk. Ismerve a vezetőedzőt és a játékosokat, illetve a klubambícióit, biztos nem kell arra újabb hat évet várni, hogy újra csoportkörösek legyünk.

Biztos és garantálhatom a tulajdonos és a szponzor nevében is, hogy tovább fogunk fejlődni. Egy nagyon pozitív kép alakult ki a klubunkról, büszkék lehetünk erre a fél évre – mondta Kovács Zoltán sportigazgató a molvidi.hu-nak adott videóinterjúban.

A Ferencváros elleni győztes rangadóról

Jó, hogy épp a legnagyobb riválisunkkal kerültünk össze ennek a “halálfutamnak” a végén, az utolsó bajnokin, ráadásul hazai pályán. Ennél jobb ellenfelet nem is kaphattunk volna abból a szempontból, hogy a játékosok összeszedjék utolsó erőtartalékaikat – a motivációval és a szervezettséggel eddig sem volt probléma.

Lehet, ha egy gyengébb csapat jön idegenben, most szomorúbbak lennénk.

Így viszont boldogok vagyunk, mert a csapat sokadszorra is fantasztikus teljesítményt nyújtott. Sőt, sok meccset kiemelhetnénk az őszről, de ez az első félidő biztos, hogy a legjobbak között volt. Megérdemelt győzelmet arattunk, ezt a játékosok sokáig nem fogják elfelejteni.

MLSZ: Két Vidi- és egy Fradi-játékost vizsgálnak – zártkapus lesz a derbi

A tavaszi versenyfutásról

Az öt pontot igenis le lehet dolgozni. Tavaly ugyan csak három pont volt a hátrányunk, mégis sokkal keserűbb szájízzel mehettünk pihenőre, mert kiestünk a kupából és kikaptunk az utolsó két bajnoki meccsünkön. Most viszont játszottunk egy fantasztikus meccset a Chelsea-vel, a kupában is továbbjutottunk, a Ferencvárost is legyőztük. Jobb így azért sokkal téli pihenőre menni és sokkal jobb lesz majd a felkészülést is elkezdeni. Nagy energiákat szabadított ez fel mindenkiben. 

Az átigazolási időszakról

Egy ilyen sikeres csapat esetében az a legnagyobb erősítés az, ha sikerült együtt tartani a keretet, bízom benne, hogy ez sikerülni is fog.

De természetesen minden csapatot tovább lehet erősíteni, becsapnánk magunkat azzal, ha azt mondanánk, hogy nem kell. Dolgozunk rajta, reményeink szerint januárban lesznek bejelentenivalóink. 

A TELJES INTERJÚ ITT TEKINTHETŐ MEG: